當(dāng)前位置首頁 > 幼兒/小學(xué)教育 > 幼兒教育
搜柄,搜必應(yīng)! 快速導(dǎo)航 | 使用教程  [會員中心]

2019秋高中英語 Unit 1 Friendship練習(xí)(含解析)新人教版必修1

文檔格式:DOC| 15 頁|大小 2.61MB|積分 22|2022-06-04 發(fā)布|文檔ID:101204608
第1頁
下載文檔到電腦,查找使用更方便 還剩頁未讀,繼續(xù)閱讀>>
1 / 15
此文檔下載收益歸作者所有 下載文檔
  • 版權(quán)提示
  • 文本預(yù)覽
  • 常見問題
  • Unit 1 FriendshipMary Allen was my best friend—like a sister I never had.We did everything together:piano lessons,movies,swimming and horseback riding.When I was 13,my family moved away.Mary and I kept in touch through letters and we saw each other on special occasions—like my wedding and Mary's.Soon we were busy with children and moving to new homes,and we wrote less often.One day a card that I sent came back stamped “Address Unknown”.Over the years,I thought of Mary often.I wanted to share stories of my children and then grandchildren.And I needed to share my sadness when my brother and then mother died.There was an empty place in my heart that only a friend like Mary could fill.One day I was reading the newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked a lot like Mary and whose last name was Wagman—Mary's married name.“There must be thousands of Wagman,”I thought,but I wrote to her anyway.She called as soon as she got my letter.“Mrs Tobin!”she said excitedly.“Mary Allen Wagman is my mother.”Minutes later,I heard a voice and recognized it immediately,even after 40 years.We laughed and cried and caught up on each other's lives.Now the empty place in my heart is filled.And there's one thing that Mary and I know for sure:We won't lose each other again.【詞海拾貝】1.keep in touch (with...)(和……)保持聯(lián)系2.occasion n.場合3.be doing...when...(某人)正在做……這時……4.recognize v.辨認(rèn)出【問題思考】True (T) or False (F):1.It is 40 years since Mary and the author last saw each other.(  )2.They wrote less because they didn't like each other.(  )答案:1.T 2.FⅠ.重點單詞分類記★拼寫高頻單詞1.________adj.心煩意亂的;不安的vt.使不安;使心煩2.________vt.&vi.(使)平靜;(使)鎮(zhèn)定adj.平靜的;鎮(zhèn)靜的;沉著的3.________vt.(使)擔(dān)憂;涉及;關(guān)系到n.擔(dān)心;關(guān)注;(利害)關(guān)系4.________vi.安家;定居;停留vt.使定居;安排;解決5.________vt.&vi.遭受;忍受;經(jīng)歷6.________n.十幾歲的青少年7.________adj.感激的;表示謝意的8.________n.&vt.不喜歡;厭惡答案:1.upset 2.calm 3.concern 4.settle 5.suffer 6.teenager 7.grateful 8.dislike★聯(lián)想拓展單詞1.________vt.不理睬;忽視→________n.無知→________adj.無知的;不了解的2.________adj.整個的;完全的;全部的→________adv.完全地;全然地;整個地3.________n.能力;力量;權(quán)力→________adj.強大的;強有力的4.________adj.積滿灰塵的→________n.灰塵5.________vi.&vt.痊愈;恢復(fù);重新獲得→________n.痊愈;恢復(fù)6.________adv.確實如此;正是;確切地→________adj.準(zhǔn)確的;精確的7.________vi.不同意→________vi.同意→________n.同意;協(xié)議答案:1.ignore ignorance ignorant 2.entire entirely 3.power powerful 4.dusty dust 5.recover recovery 6.exactly exact 7.disagree agree agreement★識記閱讀單詞1.loose adj.  ________________2.series n. ________________3.outdoors adv. ________________4.dusk n. ________________5.thunder vi. ________________n. ________________6.curtain n. ________________7.partner n. ________________8.highway n. ________________9.pack vi.&vt. ________________n. ________________10.suitcase n. ________________11.overcoat n. ________________12.tip n. ________________vt. ________________13.swap vt. ________________14.item n. ________________答案:1.松的;松開的 2.連續(xù);系列 3.在戶外;在野外 4.黃昏;傍晚 5.打雷;雷鳴 雷;雷聲 6.窗簾;門簾;幕布 7.伙伴;合作者;合伙人 8.公路;大路 9.捆扎;包裝;打包行李 小包;包裹 10.手提箱;衣箱 11.大衣;外套 12.提示;技巧;尖端;小費 傾斜;翻倒 13.交換 14.項目;條款Ⅱ.重點短語快速記1.________________合計2.________________(使)平靜下來;(使)鎮(zhèn)定下來3.________________關(guān)心;掛念4.________________經(jīng)歷;經(jīng)受;完成;仔細檢查5.________________記下;放下;登記6.________________一連串的;一系列;一套7.________________故意地;有目的地8.________________為了……9.________________在黃昏時刻10.________________面對面地 11.________________遭受;患病12.________________對……厭煩13.________________將(東西)裝箱打包14.________________與……相處;進展15.________________相愛;愛上16.________________參加;加入17.________________不再……答案:1.add up 2.calm(...)down 3.be concerned about 4.go through 5.set down 6.a series of 7.on purpose 8.in order to 9.at dusk 10.face to face 11.suffer from 12.get/be tired of 13.pack(sth)up 14.get along with 15.fall in love 16.join in 17.no longer/not...any longerⅢ.經(jīng)典句式應(yīng)用記1.________________(遛狗的時候),you were careless and it got loose and was hit by a car.(狀語從句的省略句式)2.She and her family hid away for nearly twenty-five months____________(之后才被發(fā)現(xiàn)).(before引導(dǎo)時間狀語從句) 3.________________(這是第一次)in a year and a half that I'd seen the night face to face[It/This/That is/was the first time that sb has(have)/had done sth“這/那是某人第一次做某事”].4.Mother asked her if/whether she was very hot ________________(穿著這么多衣服).(with復(fù)合結(jié)構(gòu))答案:1.While walking the dog 2.before they were discovered 3.It was the first time 4.with so many clothes onⅠ.Skimming for the main information1.What does the passage tell us?A.Anne's opinion about a true friend.B.Why Anne and her family had to hide themselves.C.Anne had to enjoy nature at night during her hiding.D.Why Anne treated her diary as her best friend and her craziness about nature.答案:D2.Find out the main idea of each paragraph.(1)Match the main idea of Para.1 and Para.2 in the introduction.Para.1________ A.Anne's family was Jewish so they had to hide or they would be caught by the German Nazis.Para.2________ B.Anne made her diary her best friend.(2)Match the main idea of each paragraph in the diary.Para.1________ A.One evening,Anne stayed awake until half past eleven in order to have a good look at the moon.Para.2________ B.Anne was only able to look at nature through dusty windows.Para.3________ C.Anne hadn't been outdoors for so long that she had grown crazy about everything to do with nature.答案:(1)Para.1—B Para.2—A(2)Para.1—C Para.2—A Para.3—BⅡ.Scanning for detailed information1.According to the passage,we know Anne wanted _______.A.a(chǎn) friend who could help her when she was in troubleB.a(chǎn) friend who could share her feelings and thoughtsC.a(chǎn) friend who could laugh at herD.a(chǎn) friend who could play together2.Anne and her family had been in the hiding place for ________when she wrote this part of her diary.A.a(chǎn)bout one year  B.a(chǎn)bout two yearsC.a(chǎn)bout three years D.half a year3.How did Anne feel about nature before she and her family hid away?A.She liked it very much. B.She appreciated it.C.She ignored it. D.She forgot it.4.Anne's feelings changed because________.A.she was very disappointedB.she was calmC.she wasn't interested in natureD.she was no longer able to go out as she pleased5.Anne no longer just liked looking at nature out of window because________.A.she found the curtains dirtyB.she was badly illC.she wanted to live a normal life againD.she was discovered by Nazis答案:1.B 2.B 3.C 4.D 5.CⅢ.Intensive reading to finish the passageAnne Frank was a Jewish girl who 1.________(hide) away in order not 2.________________(discover) by the German Nazis.During that time,her only friend was her diary where she wrote about 3.________she felt and what she went 4.________in the hiding place.She grew crazy about everything to do with nature 5.________she couldn't go outdoors.She once stayed awake on purpose 6.________half past eleven in order to have a look at the moon by 7.________(she).That was the first time in a year and a half that she 8.________(see)the night face to face.She felt sad because she was only able to look at nature through dirty curtains 9.________(hang) before the dirty windows.In her diary she wrote,“It's no pleasure looking through these any longer because nature is one thing that really must 10.________ (experience)”.答案:1.hid 2.to be discovered 3.how 4.through 5.because 6.until 7.herself 8.had seen 9.hanging 10.be experiencedⅣ.Analyze the following difficult sentences in the text1.I wonder if it's because I haven't been able to be outdoors for so long that I've grown so crazy about everything to do with nature.[句式分析] 本句是一個主從復(fù)合句。

    句中包含一個由if引導(dǎo)的賓語從句,在從句中又包含一個強調(diào)句,用來強調(diào)由because引導(dǎo)的原因狀語從句,此時because不能用since或as代替[嘗試翻譯]                                                                        2.I can well remember that there was a time when a deep blue sky,the song of the birds,moonlight and flowers could never have kept me spellbound.[句式分析] 該句是一個復(fù)合句動詞remember后面是that引導(dǎo)的賓語從句而在賓語從句中含有when引導(dǎo)的定語從句,修飾先行詞a time定語從句中“kept me spellbound”為“keep+賓語+賓語補足語”結(jié)構(gòu)[嘗試翻譯]                                                                         3.It's no pleasure looking through these any longer because nature is one thing that really must be experienced.[句式分析] 本句為復(fù)合句。

    it為形式主語,looking through these是真正的主語;because引導(dǎo)原因狀語從句;that引導(dǎo)定語從句,修飾先行詞one thing[嘗試翻譯]                                                                         答案:1.我不知道這是不是因為我長久無法出門的緣故,我變得對一切與大自然有關(guān)的事物都無比狂熱2.我記得非常清楚,以前湛藍的天空、鳥兒的歌唱、月光和鮮花,從未令我心迷神往過3.觀看這些已經(jīng)不再是樂趣,因為大自然是你必須親身體驗的A級 基礎(chǔ)過關(guān)Ⅰ.單句語法填空在句中空白處填上適當(dāng)?shù)膬?nèi)容(1個單詞)或括號內(nèi)單詞的正確形式1.They are discussing how to build up a __________(power) government.2.Please clean the __________(dust) windows after class.3.The poor woman is so ________(concern) about her son's safety that she couldn't sleep well all night.4.To be honest,I don't think you'll get the work ________ (finish) on time.5.Hearing what father had said,the crying child soon calmed________.6.I once studied some Japanese at college,but I'm afraid that I've ________(entire)forgotten it now.7.If you add __________ all the numbers,you'll find you have made more progress.8.Little Jim________(ignore)his teacher's suggestion,so he made the same mistake again.9.While________(walk)his dog in the park yesterday afternoon,Bob heard someone shouting for help in the distance.10.—Do you know our town?—No.This is the first time that I ________(come)here.答案:1.powerful 2.dusty 3.concerned 4.finished5.down 6.entirely 7.up 8.ignored 9.walking10.have comeⅡ.選詞填空(注意形式的變化)according to;get along well with;join in;dislike;calm down;fall in love with;add up;settle;in order to;on purpose1.They moved the local people and ________ them in another place.2.I think you shouldn't live ____________ her means.3.____________ catch the top students,she studied like crazy.4.The general manager came here ________ to see the expert.5.I do hope I can ________________ all of you.6.Why not ________the game,which is very interesting?7.She strongly________ being spoken to like that.8.You'd better ________ and try to find a good way to solve the problem.9.I____________ him because of his kind nature.10.He wrote down the weight of each stone and then________all the weights.答案:1.settled 2.according to 3.In order to4.on purpose 5.get along well with 6.join in7.disliked 8.calm down 9.fell in love with10.a(chǎn)dded upⅢ.完成句子1._______________________(合計一下所有的錢)that I owe you.2.She __________________________(感到不安)that Tom left without saying a goodbye.3.Now we ______________________(感到擔(dān)心)about his safety.4.It is ______________________(第三次他來)to my hometown.5.You __________________________(應(yīng)該花費更多時間跟……交流)your friends.答案:1.Add up all the money 2.was upset3.a(chǎn)re concerned 4.the third time that he has come5.should spend more time communicating withB級 能力提升Ⅰ.閱讀理解閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項。

    Dear Mr Black,I used to have a really good group of friends.Now they're all getting into smoking and drinking.I want to find a new group of friends,but I'm shy.How can I know who are the types of people I should make friends with,and who will accept me?Yours,MikeDear Mike,You've already made a very important step because you've realized that it's time to find new friends.Making and keeping good friends is a challenge for all of us,whether you are shy or not.Since you've done this successfully before,one thing is to think back on how you developed friendships in the past.Probably the best way to make and keep friends is to find others who share your interests.Lasting friendships often develop between people who enjoy the same activities.You also want to be with friends who share your values and goals for life.It just depends on what your own interests are.That old saying is also true—the best way to have a friend is to be a friend.Reach out to the others who share your interests,sit with them at lunch,invite them to join you in the activities you all like,listen to their thoughts and tell them yours.Being a real friend takes time and effort.With time and effort,I'm sure you will find some very good friends during your school years and you'll always be in touch after leaving school.Yours,Tom Black【語篇解讀】 邁克想結(jié)交一些新朋友,故寫信向布萊克先生尋求建議。

    布萊克先生給了他一些如何交朋友的建議1.Mike wrote the letter to ________.A.a(chǎn)sk Mr Black why people don't like himB.a(chǎn)sk Mr Black why his old friends left himC.a(chǎn)sk Mr Black to introduce some friends to himD.a(chǎn)sk Mr Black for some advice on making friends解析:作者意圖題根據(jù)邁克信中的“How can I know who are the types of people I should make friends with,and who will accept me?”可知他在向布萊克先生尋求建議答案:D2.Why does Mike want to leave his old friends?A.Because they try to make him smoke and drink.B.Because they have formed some bad habits.C.Because they no longer want to spend time with him.D.Because they have never treated him as a good friend.解析:推理判斷題。

    根據(jù)邁克信中的“Now they're all getting into smoking and drinking.I want to find a new group of friends...”可推斷邁克之所以想離開他原來的那些朋友,是因為他們養(yǎng)成了吸煙、喝酒等壞習(xí)慣答案:B3.In Mr Black's opinion,making and keeping friends is ________.A.not so easyB.just hard for shy peopleC.a(chǎn)n easy task for some peopleD.especially difficult for students解析:細節(jié)理解題根據(jù)布萊克先生信里第一段的“Making and keeping good friends is a challenge for all of us,whether you are shy or not.”可知他認(rèn)為交朋友不是件容易的事答案:A4.In Paragraph 2 of his letter,Mr Black mainly suggests that Mike should make friends with those who________.A.have good goals for lifeB.can set good examples to himC.have a lot of moneyD.have the same interests as him解析:細節(jié)理解題。

    根據(jù)信里第二段的“the best way to make and keep friends is to find others who share your interests”以及后面的內(nèi)容,可知布萊克先生在這一段主要建議邁克要跟與他志趣相投的人交朋友答案:DⅡ.七選五根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項選項中有兩項為多余選項2019·全國卷Ⅲ)In an online class,developing healthy patterns of communication with professors is very important.__1__While I have only listed two of each,there are obviously many other situations that can arise. Students should be able to extend the logic (邏輯) of each to their particular circumstance.Do's?__2__Questions about subject content are generally welcomed. Before asking questions about the course design,read the syllabus (教學(xué)大綱) and learning management system information to be sure the answer isn't hiding in plain sight.?Participate in discussion forums (論壇), blogs and other open-ended forums for dialogue.__3__Be sure to stay on topic and not offer irrelevant information. Make a point,and make it safe for others to do the same.Don'ts?Don't share personal information or stories. Professors are not trained nurses,financial aid experts or your best friends. If you are in need of a deadline extension, simply explain the situation to the professor.__4__?Don't openly express annoyance at a professor or class. __5__When a student attacks a professor on the social media,the language used actually says more about the student.If there is truly a concern about a professor's professionalism or ability, be sure to use online course evaluations to calmly offer your comments.A.That's what they are for.B.Turn to an online instructor for help.C.If more information is needed, they will ask.D.Remember that online professors get a lot of e-mails.E.Below are some common do's and don'ts for online learners.F. Everyone has taken a not-so-great class at one time or another.G. Ask questions,but make sure they are good,thoughtful questions.答案:1.E 2.G 3.A 4.C 5.FⅢ.完形填空閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項。

    There are many kinds of friends.Some are always with you,but don't __1__ you.Some say only a few words to you,but understand you.Many people will step in your life,but only__2__friends leave footprints.I shall always recall the autumn and the girl with the__3__.I know she will always be my best friend.I could see the yellow leaves __4__ in the cool wind.In such a__5__,I liked walking alone in the leaves,__6__ to the sound of them.Autumn is a harvest season. However,__7__ is uninteresting.The free days always get me__8__.But one day,the sound of a violin__9__into my ears like a stream flowing in the mountains.A young girl,standing in the wind,was __10__ in playing her violin.I had__11__seen her before.The music was so nice that I listened quietly. Lost in the music.I didn't know that I had been__12__ there for so long but my existence(存在)did not seem to disturb(打擾)her.Every day she played the violin in the corner of the building __13__ I went downstairs to watch her performance.The autumn seemed no longer lonely and life became __14__.Though we didn't know each other,I thought we were already good __15__.One day,when I was listening carefully,the sound suddenly __16__.To my surprise,the girl came over to me.“You must like violin,”she said.“Yes. And you play very well.Why did you stop?”I asked.Suddenly,a__17__ expression appeared on her face and I could feel something unusual.“I came here to see my grandmother,but now I must leave,I once played very badly.It was your listening every day that __18__ me,”she said.“In fact,it was your __19__ that gave me a meaningful autumn,”I answered,“Let's be friends.”The girl smiled,and so did I.I never heard her play again in my life.But I will always remember the fine figure(身影)of the girl.She is like a __20__-so short,so bright,like a shooting star giving off much light that makes the autumn beautiful.【語篇解讀】 本文是一篇記敘文。

    文中講述了作者在秋天偶遇一個拉小提琴的小姑娘,兩個人建立了友誼的故事小姑娘的琴聲陪伴作者度過了一個美好的秋天,而作者的存在對小姑娘的琴藝練習(xí)也是很好的激勵1.A.understand   B.likeC.hate D.miss解析:詞匯復(fù)現(xiàn)題由下文的“understand”可知答案一些朋友總是和你在一起,但不理解你答案:A2.A.good B.trueC.unable D.unfriendly解析:邏輯推理題good“好的”;true“真正的”;unable“不能的,不會的”;unfriendly“不友好的”許多人走進你的生活,但只有真正的朋友會在你的生活中留下印跡答案:B 3.A.sound B.songC.partner D.violin解析:詞匯復(fù)現(xiàn)題由下文“__10__in playing her violin”可知那個小女孩帶著小提琴答案:D4.A.shaking B.hangingC.rising D.floating解析:背景常識題shake“顫抖”;hang“懸掛”;rise“上升”;float“漂浮”我”能看到黃色的葉子在寒風(fēng)中飄動答案:D5.A.season B.situationC.day D.weather解析:詞匯復(fù)現(xiàn)題。

    由下句“Autumn is a harvest season”可知選A答案:A6.A.watching B.listeningC.seeing D.hearing解析:邏輯推理題由賓語“sound”可知應(yīng)用listen答案:B7.A.journey B.workC.life D.view解析:邏輯推理題秋天是收獲的季節(jié)然而,生活(life)是無趣的答案:C8.A.bored B.determinedC.excited D.concerned解析:邏輯推理題由上句中的“uninteresting”可推斷,應(yīng)選與它意思相近的bored自由的日子總是讓“我”感到枯燥答案:A9.A.flowed B.grew C.entered D.ran解析:背景常識題flow“流”一天,小提琴的聲音像小溪一樣流進“我”的耳朵答案:A10.A.lost B.a(chǎn)ctiveC.busy D.interested解析:邏輯推理題lost“失去的”;active“積極的”;busy“繁忙的”;interested“感興趣的”一個女孩,站在風(fēng)中,沉浸在拉小提琴中。

    此處be lost in意為“沉浸在……之中”答案:A11.A.once B.neverC.frequently D.usually解析:邏輯推理題once“曾經(jīng)”;never“從不,從未”;frequently“頻繁地”;usually“通常”由后文可知,“我”以前從未見到過她答案:B12.A.waiting B.stoppingC.standing D.hearing解析:邏輯推理題沉浸在音樂中,“我”不知道“我”在那里站(stand)了這么長的時間,但“我”的存在似乎沒有打擾她答案:C13.A.because B.but C.when D.before解析:邏輯推理題每天她在這棟樓的角落里拉小提琴,這時(when)“我”都會下樓來看她表演答案:C14.A.interesting B.movingC.boring D.tiring解析:邏輯推理題從上句可推知,生活變得有趣了答案:A 15.A.partner B.listenersC.players D.friends解析:邏輯推理題通過上下文尤其是空前的“good”一詞可知,“我們”已經(jīng)是好朋友了。

    答案:D16.A.stopped B.beganC.gone D.changed解析:邏輯推理題一天,當(dāng)“我”仔細地聽的時候,聲音突然停止(stopped)了答案:A17.A.happy B.sadC.strange D.calm解析:邏輯推理題由下文“l(fā)et's be friends”,可知作為朋友,小女孩離開時,自然是很難過的答案:B18.A.surprised B.excitedC.encouraged D.interested解析:邏輯推理題surprise“使……吃驚”;excite“使……興奮”;encourage“鼓舞”;interest“使……感興趣”正是你每天聽“我”的演奏,才使“我”受到鼓舞答案:C19.A.playing B.dancingC.smile D.kindness解析:邏輯推理題正是你的演奏給了“我”一個有意義的秋天答案:A20.A.song B.dreamC.wind D.sister解析:邏輯推理題song“歌聲”;dream“夢想”;wind“風(fēng)”;sister“妹妹”她就像一個夢,如此短暫,如此明亮,就像一顆流星發(fā)出許多光,使這個秋天很美麗。

    點擊閱讀更多內(nèi)容
    賣家[上傳人]:Scottzh
    資質(zhì):實名認(rèn)證