2019年高考英語(yǔ)一輪優(yōu)練題 Unit 3 Computers(含解析)新人教版必修2

Unit 3 Computers李仕才一、閱讀理解Aging brings wrinkles, sagging bodies and frustrating forgetfulness. But getting older is not all bad for many people. Mounting evidence suggests aging may be a key to happiness. There is conflicting research on the subject, however, and experts say it may all boil down to this: Attitude is everything.Older adults tend to be more optimistic and have a more positive outlook on life than their younger and stressed opposites. The big question is why seniors are happier. A recent study suggests one reason: Older adults remember the past through happy memories. Aging can bring more cheer as people become more comfortable with themselves and their roles in society. The older adults said they were enjoying more time with their family, spending more time on hobbies and having greater financial security and did not have to work.But others are doubtful about the link between happiness and growing older."The notion that those in old age are happiest is misleading," said Richard Easterlin, a professor of economics at the University of Southern California. "It is based on comparing people of different ages who are the same in terms of income, health, family life." Easterlin added, "When you take account of the fact that older people have lower income than younger, are less healthy, and more likely to be living alone, then you will find it hard to accept that they are happier.In fact, scientists have found that as people age, their health declines and social networks disappear as their friends die, which can make the elderly less happy.Even if one does give in to age's dark side, health and happiness don't always go hand-in-hand. It's all about attitude. Research by the University of Chicago’s Yang suggests that attitude about life and happiness, is partly shaped by the era in which a person was born. It turns out that individuals who adapt the best to changes also have the highest expected levels of happiness.Despite the conflicting findings about aging and happiness, the good news is that there doesn’t appear to be a limit to how much happiness one can achieve in one’s life. “Most people desire happiness,” Easterlin said. “To my knowledge, no one has identified a limit to attainable happiness.”1.What does the last paragraph mainly tell us?A. The key factor to older adults’ happinessB. There is a conflict between aging and happinessC. No one can define the limit to happiness.D. The relationship between health and happiness.2.Why are some seniors happier according to some experts?A. They focus on what makes them feel good.B. They have their own circle of friends.C. They have better income after retirement.3.What can we learn from the passage?A. People of the same age have the same sense of happiness.B. Attitude may play a very important role in happiness.C. People who adapt the best to changes are more likely to be unhappy.D. Older adults who have more valuable life experience are more optimistic.4.What’s the topic discussed in the passage?A. Whether aging or attitude brings happiness.B. Why seniors adapt the best to changes in society.C. What the limit to an elder person’s happiness is.D. How older people feel compared with younger people.【文章大意】隨著年齡的增加變老,人們的幸福感也是不一樣的。
一些人認(rèn)為老年人會(huì)更幸福些,而另一部分分則持有相反的觀點(diǎn)無(wú)論如何,幸福的關(guān)鍵在于一個(gè)人對(duì)生活的態(tài)度1.C 【解析】推理判斷題根據(jù)此段中“the good news is that there doesn’t appear to be a limit to how much happiness one can achieve in one’s life… no one has identified a limit to attainable happiness.”可知,幸福是沒(méi)有標(biāo)準(zhǔn)和限度的3.B 【解析】推理判斷題根據(jù)文章倒數(shù)第二段中“It's all about attitude. Research by the University of Chicago’s Yang suggests that attitude about life and happiness, is partly shaped by the era in which a person was born. It turns out that individuals who adapt the best to changes also have the highest expected levels of happiness.”可知,人們對(duì)生活和幸福的感覺(jué)主要取決于一個(gè)人的態(tài)度。
故選B二、單句語(yǔ)法填空1.Misunderstanding (arise) from lack of social communication, unless handled properly, may lead to serious problems.答案:arising2.They (total)overlooked the study of this important subject.答案:totally3.Though the problem given by the teacher was difficult,the boy said that he could find the (solve) to it.答案:solution4.Her car broke down on her way to the park; as result, she had to ask someone to repair it.答案:a5. children get older, they become more and more interested in the things around them.答案:As6.This question is too difficult for the children. I think we’d better find a way to (simple) it.答案:simplify7.He was so absorbed in watching the car passing by he didn’t notice his friends coming.答案:that8.The king signalled him (be) quiet and went on speaking.答案:to be9.With global warming becoming more and more serious, it won’t be long some coastal cities disappear.答案:before10.Many people thought highly of what he said, but (person), I thought he just showed himself off.答案:personally三、完形填空。
When I was young,I thought that kindness was a beneficial thing.I __1__ that I could just give what I thought others __2__ and I would get a one way ticket to Happyville (快樂(lè)小鎮(zhèn)). This thought process was __3__ changed when I suffered from clinical depression. __4__ became obvious that what I needed,as everyone did,was just the __5__ to love oneself. Apart from that,I had to learn how to make deeper and more meaningful connections __6__ people.My struggle with mental health was something that __7__ into a campaign to let every single person know that they __8__ and couldn't be replaced.At high school,it could be __9__ to convey this idea,but I __10__ pursued my passions (激情). The __11__ of my effort were the habits and traditions I had created to help __12__:Every Friday,I went to school with homework treats and __13__ them to those who seemed to need a pick-me-up.I tried to __14__ as many names as I possibly could.I had started a club which gave students a __15__ place to express themselves and learn __16__ to apply empathy(同感,共鳴) in their everyday lives. On my personal social media account, I posted weekly __17__ to inspire both myself and my friends.When I go off the college this year,I'll be working towards a degree in college.This will help me start a non-profit foundation in the future.My __18__ goal is to prove that the world is not a collection of __19__ problems,but something that can be changed by even the __20__ actions.1.A.wondered B.figuredC.doubted D.predicted2.A.wanted B.ignoredC.lost D.ordered3.A.unfortunately B.totallyC.regularly D.a(chǎn)ccurately4.A.It B.TheyC.He D.This5.A.ability B.desireC.belief D.reason6.A.for B.withC.from D.a(chǎn)bout7.A.fell B.dividedC.broke D.turned8.A.mattered B.existedC.survived D.succeeded9.A.difficult B.funnyC.different D.perfect10.A.casually B.brieflyC.firmly D.surely11.A.difficulty B.purposeC.fruits D.method12.A.strangers B.teenagersC.friends D.families13.A.led B.lentC.passed D.limited14.A.write B.memorizeC.prepare D.recall15.A.quiet B.importantC.large D.safe16.A.how B.whatC.where D.when17.A.discussions B.suggestionsC.experience D.theories18.A.final B.primaryC.simple D.grand19.A.complex B.unsolvableC.unknown D.terrible20.A.latest B.laziestC.slowest D.smallest【解題導(dǎo)語(yǔ)】本文是一篇夾敘夾議文。
作者與抑郁癥作斗爭(zhēng)的經(jīng)歷使他轉(zhuǎn)變了思想,并用實(shí)際行動(dòng)來(lái)幫助青少年和朋友們他告訴大家,每個(gè)人都同樣重要并且不可替代因此我們必須做出行動(dòng),因?yàn)榧词故亲钚〉男袆?dòng)都可以產(chǎn)生影響1.B 考查動(dòng)詞辨析句意為:我以為只要我能給予別人我認(rèn)為他們想要的東西,我就能得到一張去快樂(lè)小鎮(zhèn)的單程票A項(xiàng)意為“想知道”;B項(xiàng)意為“認(rèn)為,以為”;C項(xiàng)意為“懷疑”;D項(xiàng)意為“預(yù)測(cè)”短文第一句說(shuō)明了作者小時(shí)候的想法,即作者認(rèn)為善良是一件有益的事情,然后接著詳細(xì)地解釋他的想法B項(xiàng)符合語(yǔ)境2.A 考查動(dòng)詞辨析A項(xiàng)意為“想要”;B項(xiàng)意為“忽視”;C項(xiàng)意為“丟失”;D項(xiàng)意為“命令,訂購(gòu)”此處指作者認(rèn)為給予別人他認(rèn)為別人需要的東西,他就會(huì)快樂(lè)A項(xiàng)符合語(yǔ)境3.B 考查副詞辨析A項(xiàng)意為“不幸地”;B項(xiàng)意為“完全地”;C項(xiàng)意為“定期地”;D項(xiàng)意為“準(zhǔn)確地”由下文可知,因?yàn)樽髡叩呐R床抑郁癥,作者以前給予別人想要的東西的想法變成了努力用他的想法去影響別人,改變別人,所以此處表達(dá)的是“這個(gè)思維過(guò)程完全變了”B項(xiàng)符合語(yǔ)境4.A 考查代詞辨析此處為句型“It becomes/became+adj.+that從句”,代詞it為形式主語(yǔ),that引導(dǎo)的從句為真正的主語(yǔ)。
故選A5.A 考查名詞辨析A項(xiàng)意為“能力”;B項(xiàng)意為“渴望”;C項(xiàng)意為“信念”;D項(xiàng)意為“理由”ability to do sth.表示“做某件事的能力”,根據(jù)語(yǔ)境可知,作者所需要的和每個(gè)人所需要的一樣,就是愛(ài)自己的能力A項(xiàng)符合語(yǔ)境6.B 考查介詞辨析句意為:除了這一點(diǎn),我必須學(xué)會(huì)如何與人們建立更深、更有意義的聯(lián)系make connection with...是固定短語(yǔ),表示“與……建立聯(lián)系”7.D 考查動(dòng)詞短語(yǔ)辨析各選項(xiàng)所給動(dòng)詞均可與介詞into構(gòu)成固定搭配:fall into意為“跌入”;divide into意為“分成”;break into意為“闖入”;turn into意為“變成”由上文可知,作者的思維過(guò)程改變了,產(chǎn)生了新的想法,因此作者表達(dá)的是他在心理健康方面的掙扎變成了一場(chǎng)運(yùn)動(dòng)turn into符合語(yǔ)境8.A 考查動(dòng)詞辨析A項(xiàng)意為“重要,有關(guān)系”;B項(xiàng)意為“存在”;C項(xiàng)意為“幸存”;D項(xiàng)意為“成功”根據(jù)空格后面的“and couldn’t be replaced”可推知,此處表達(dá)的是“讓每個(gè)人都知道他們很重要,無(wú)法被替代”A項(xiàng)符合語(yǔ)境9.A 考查形容詞辨析A項(xiàng)意為“困難的”;B項(xiàng)意為“滑稽的”;C項(xiàng)意為“不同的”;D項(xiàng)意為“完美的”。
由轉(zhuǎn)折連詞but和第二個(gè)分句的內(nèi)容可知,此處指的是“在高中,很難傳遞這個(gè)想法”A項(xiàng)符合語(yǔ)境10.C 考查副詞辨析A項(xiàng)意為“隨意地”;B項(xiàng)意為“簡(jiǎn)短地”;C項(xiàng)意為“堅(jiān)定地”;D項(xiàng)意為“確信地”根據(jù)but表示轉(zhuǎn)折可知,此處應(yīng)表達(dá)“但是我堅(jiān)定地追隨我的激情”C項(xiàng)符合語(yǔ)境11.C 考查名詞辨析上文提到雖然在學(xué)校作者很難傳遞自己的思想,但是他不放棄,由此可知,作者努力的結(jié)果就是他創(chuàng)造了幫助……的習(xí)慣和傳統(tǒng)此處fruits表示“結(jié)果,成果”,符合語(yǔ)境12.B 考查名詞辨析 ...Every Friday,I went to school with homework treats and ________ them to those who seemed to need a pick-me-up.(第二段第三句) 譯文:……每個(gè)星期五,我?guī)е鳂I(yè)的獎(jiǎng)品來(lái)到學(xué)校,把它們發(fā)給那些似乎需要提神的孩子們由關(guān)鍵句可以推斷,作者幫助的是那些青少年們teenager意為“青年,青少年”,符合語(yǔ)境13.C 考查動(dòng)詞辨析pass sth.to sb.是固定短語(yǔ),意為“把……傳遞/分發(fā)蛤某人”,此處表達(dá)的是作者把帶來(lái)的作業(yè)獎(jiǎng)品發(fā)給那些需要提神的孩子們。
故選C14.B 考查動(dòng)詞辨析A項(xiàng)意為“寫”;B項(xiàng)意為“記住”;C項(xiàng)意為“準(zhǔn)備”;D項(xiàng)意為“回憶”由語(yǔ)境可知,作者想幫助青少年,所以他盡可能多地記住他們的名字15.D 考查形容詞辨析作者建立了一個(gè)俱樂(lè)部,學(xué)生們?cè)谶@里可以表達(dá)自己的想法,由此可知這是一個(gè)安全的地方,學(xué)生們能夠暢所欲言safe意為“安全的”,符合語(yǔ)境16.A 考查連接詞辨析此處為“疑問(wèn)詞+不定式”結(jié)構(gòu)作賓語(yǔ)由語(yǔ)境可知,作者想讓學(xué)生學(xué)會(huì)如何把表達(dá)的情感運(yùn)用到日常生活中how意為“怎樣,如何”,符合語(yǔ)境17.B 考查名詞辨析A項(xiàng)意為“討論”;B項(xiàng)意為“建議”;C項(xiàng)意為“經(jīng)驗(yàn)”;D項(xiàng)意為“理論”在作者的個(gè)人社交網(wǎng)絡(luò)賬號(hào)上,作者每周發(fā)出的用于激勵(lì)自己和朋友的帖子應(yīng)是建議之類的內(nèi)容B項(xiàng)符合語(yǔ)境,其余各項(xiàng)均與語(yǔ)境不符18.A 考查形容詞辨析This will help me start a nod-profit foundation in the future.(最后一段第二句)譯文:這將幫助我在將來(lái)建立一個(gè)非盈利基金會(huì)由關(guān)鍵句可知,作者一直堅(jiān)持自己的信仰和做法,那么接著說(shuō)的就是他的最終目標(biāo)final意為“最后的,最終的”,符合語(yǔ)境19.B 考查形容詞辨析。
A項(xiàng)意為“復(fù)雜的”;B項(xiàng)意為“難以解決的”;C項(xiàng)意為“未知的”;D項(xiàng)意為“糟糕的”由語(yǔ)境可知,作者的最終目標(biāo)是要證明這個(gè)世界不是無(wú)法解決的問(wèn)題的集合體unsolvable與下文的“can be changed”相銜接且符合語(yǔ)境20.D 考查形容詞最高級(jí)辨析A項(xiàng)意為“最新的”;B項(xiàng)意為“最懶的”;C項(xiàng)意為“最慢的”;D項(xiàng)意為“最小的”由本句中的“even”可知,此處指的是甚至是最小的行動(dòng)都會(huì)改變一些事情D項(xiàng)符合語(yǔ)境四、單句改錯(cuò)1.Under the help of the computer, it is now easy to deal with and share information. 答案:Under→With2.With the wealth of the country increases, more waste will be produced. 答案:With→As或increases→increasing3.In the way, I’m glad you made that mistake, for it will serve as a warning to you. 答案:the→a4.The environment of Hong Kong is very outstanding that it is chosen as one of the world’s most livable cities. 答案:very→so5.Can you give me some advice on what to deal with this difficulty? 答案:what→how或deal→do五、單元語(yǔ)法——現(xiàn)在完成時(shí)的被動(dòng)語(yǔ)態(tài)1.(2016·上海卷)In recent years,stress (regard) as a cause of a whole range of medical problems,from high blood pressure to mental illness.答案:has been regarded2.(2015·天津卷)Despite the previous rounds of talks,no agreement (reach) so far by the two sides.答案:has been reached3.(2018·江蘇東臺(tái)月考)So far, large quantities of information (send) to the company by e-mail, which has a great effect on improving the quality of its products.答案:have been sent4.In the past ten years,a lot of trees (plant) on the hills in my hometown.答案:have been planted5.—Why do you look so upset?—The electricity was cut off suddenly and my essay (leave) unfinished since.答案:has been left 8。