2022屆高考英語一輪復(fù)習(xí)第二部分高考題型組合練組合練15閱讀理解+閱讀七選五含解析牛津譯林版

上傳人:zhu****ng 文檔編號:153612438 上傳時(shí)間:2022-09-19 格式:DOC 頁數(shù):9 大?。?7KB
收藏 版權(quán)申訴 舉報(bào) 下載
2022屆高考英語一輪復(fù)習(xí)第二部分高考題型組合練組合練15閱讀理解+閱讀七選五含解析牛津譯林版_第1頁
第1頁 / 共9頁
2022屆高考英語一輪復(fù)習(xí)第二部分高考題型組合練組合練15閱讀理解+閱讀七選五含解析牛津譯林版_第2頁
第2頁 / 共9頁
2022屆高考英語一輪復(fù)習(xí)第二部分高考題型組合練組合練15閱讀理解+閱讀七選五含解析牛津譯林版_第3頁
第3頁 / 共9頁

下載文檔到電腦,查找使用更方便

9.9 積分

下載資源

還剩頁未讀,繼續(xù)閱讀

資源描述:

《2022屆高考英語一輪復(fù)習(xí)第二部分高考題型組合練組合練15閱讀理解+閱讀七選五含解析牛津譯林版》由會(huì)員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《2022屆高考英語一輪復(fù)習(xí)第二部分高考題型組合練組合練15閱讀理解+閱讀七選五含解析牛津譯林版(9頁珍藏版)》請?jiān)谘b配圖網(wǎng)上搜索。

1、組合練(十五)閱讀理解閱讀七選五.閱讀理解ALooking for work?Tutors Wanted: Math/Science/Humanities Test PreparationJob Posted: 2 days agoWage: $2730 per hourJob Type: ParttimeSchedule: Afternoons, evenings, weekdays, weekendsJob description:Were looking for tutors to join us before the next school year starts.Our suitab

2、le candidate will be able to assist middle and high school students with test preparation and academic work in Math, Science and/or Humanities.Well pay for your training before this fall and can also offer flexible summer tutoring chances, including teaching group classes.Once our fall semester star

3、ts on August 21, well have even higher demand for tutoring sessions on Sundays from 1 pm.to 8 pm.as well as from 3 pm. to 9 pm. MondayThursday.What we offer:Flexible scheduling. Tutors work from 15 to 30 hours per week depending on availability and student demand.Free Sunday dinners during the acade

4、mic year.Fun staff gatherings.Health insurance reimbursement (補(bǔ)償) for staff working over 30 hours per week.We are 5 minutes walking distance from the Menlo Park Caltrain Station.Applicants must:Have a good command of the subjects they tutor.Be willing to tutor students through the full academic year

5、.Application instructions:Email us your resume (簡歷)Tell us why you want to join Academic Trainers and describe your experience of tutoring students if you have any.Let us know your scheduling preferences and potential start date.Tell us which of the subjects you are able to tutorMath, Science and/or

6、 Humanities.語篇解讀本文是一篇應(yīng)用文。文章介紹了一則招聘家庭教師的廣告,其中包括招聘的要求、待遇等信息。1Which period of time needs the most tutors during the academic year?ASaturday and Sunday mornings.BFriday afternoons and evenings.CMonday and Thursday mornings.DSunday afternoons and evenings.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Job description中的“Once our fall semest

7、er starts on August 21, well have even higher demand for tutoring sessions on Sundays from 1 pm. to 8 pm. as well as from 3 pm. to 9 pm. MondayThursday.”可知,學(xué)年中對家庭教師需求量最大的時(shí)間段是在星期天下午和晚上。故選D。答案:D2What can a tutor enjoy who works more than 30 hours per week?AComfortable accommodation.BFree job training

8、every month. CHealth insurance reimbursement.DFree meals during the academic year.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)What we offer中的“Health insurance reimbursement for staff working over 30 hours per week.”可知,每周工作30個(gè)小時(shí)的家庭教師可以享受健康保險(xiǎn)補(bǔ)償。故選C。答案:C3What qualification should a suitable candidate have?AHe/She must tutor all the su

9、bjects parttime.BHe/She must be good at the subjects they tutor.CHe/She must have a previous tutoring experience.DHe/She must work every evening through the academic year. 解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Applicants must中的“Have a good command of the subjects they tutor.”可知,一個(gè)合適的候選人必須擅長他/她們所教的科目。故選B。答案:BB(2021泰安全真模擬題)Alic

10、e is a senior at Sunset High School (SHS) in America. The kids in her school are looking forward to senior graduation and summer vacation. And they still desire to live a significant life: doing something worthwhile and making a difference.Alice, senior class president, decides to take action by org

11、anizing a food drive.She also decides to reach out to the community in the neighborhood for support.She wrote, “Hi! My name is Alice and Im a senior at Sunset! The SHS student government is hosting a drive and collecting the canned and boxed food for needy families. I know many students in the slum

12、(貧民窟) are not able to access regular meals without school. One hundred percent of everything donated will go to families in need. So it would be amazing if anybody could donate any extra food and lay it around the house. I would be so happy to come by and pick up any extra food that anyone has and j

13、ust let me know!”So far, the community has made some 400 donations, and Alice has picked up each one. Theyre left in brown paper bags around their houses, and she handles them with the latest gloves. Its all packaged food, and the packaging is cleaned with disinfected wipes. Along with the rest of t

14、he student union, which brainstormed the idea last week, Alice is setting up distribution centers to dispense the food in the city so families can get what they need.“In the community, Ive seen so many people offering their help, and Ive picked up so many donations from community residents,” Alice s

15、aid. “Its nice to see people supporting each other. I think its really good that were being more cautious, especially within the community.” Every individual is aware of how to take care of themselves, their family and others around them. They join hands to make a big difference indeed. With everyon

16、es efforts, the donation work goes on easily and smoothly and many poor families have got help.語篇解讀本文是一篇記敘文。文章主要講述的是Alice和她的同學(xué)號召社區(qū)的人捐贈(zèng)食物以幫助有需要的人。4What do we know about the students at SHS in the text?ATheyre eager for a meaningful life.BTheyve helped to build a community.CTheyve graduated from senio

17、r high school.DTheyre forced to do something worthwhile.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段的“And they still desire to live a significant life: doing something worthwhile and making a difference.”可知,他們渴望有意義的生活,故選A項(xiàng)。答案:A5Why did Alice organize the food drive?ATo gain greater popularity.BTo get food for families in need.CT

18、o set up the SHS student union.DTo donate food to the students in her school.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段的“My name is Alice and Im a senior at Sunset!The SHS student government is hosting a drive and collecting the canned and boxed food for needy families.”可知,Alice組織食品運(yùn)動(dòng)是為了幫助貧困的家庭,使他們得到食物。答案:B6What does the under

19、lined word “dispense” in paragraph 4 probably mean? ARecycle.BHand out.CGain. DChew up.解析:詞義猜測題。結(jié)合語境以及畫線詞所在句中的“Alice is setting up distribution centers”“so families can get what they need”可知,Alice建立分發(fā)中心是為了分發(fā)食物,這樣許多家庭就可以得到他們需要的東西,畫線詞與hand out“分發(fā)”意思相近,故選B項(xiàng)。答案:B7What can be concluded from the last para

20、graph?AEast or west, home is best.BIts good to learn at another mans cost.CActions speak louder than words.DMany hands make light work.解析:推理判斷題。根據(jù)最后一段的“They join hands to make a big difference indeed. With everyones efforts,the donation work goes on easily and smoothly and many poor families have go

21、t help.”可知,在大家的共同努力下,捐贈(zèng)工作進(jìn)行得輕松順利,許多貧困家庭得到了幫助,即大家一起努力使事情變得容易,故選D項(xiàng)“眾人拾柴火焰高”。答案:DC(2021臨沂棗莊兩市統(tǒng)考模擬) As for child vaccinations (疫苗接種), parents usually get paperwork lost, or forget whether their child is up to date. Now a group of MIT researchers has developed a new way to address this problem: inserting

22、 the record directly into the skin. Along with the vaccine, a child would be injected with a bit of dye that is invisible to the naked eye but easily seen with an app that shines special light onto the skin. The dye would be expected to last up to five years.The system would provide quick and easy a

23、ccess to vaccination history, and add little to the cost or risk of the procedure. “In developing countries where medical records may not be as complete or as accessible, there can be value in having medical information directly associated with a person,” says Ana Jaklenec, lead author of the study.

24、Delivering the dye required the researchers to find something that was safe and would last long enough to be useful. “Thats really the biggest challenge we overcame in the project,” says Jaklenec, adding that the team tested a number of dyes but could not find any that lasted when exposed to sunligh

25、t. The team ended up using a technology called quantum dots, which were originally developed to label cells during research. The dye has been shown to be safe in humans.“When people were still getting vaccinated against smallpox (天花), they got a visible scar on their arm that made it easy to identif

26、y who had been vaccinated and who had not. But obviously, we didnt want to give people a scar,” Jaklenec says, noting that her team was looking for something that couldnt be seen. The researchers also wanted to avoid technologies that would raise even more privacy concerns, such as databases with na

27、mes and identifiable data.The researchers hope to add more detailed information to the dots, such as the date of vaccination. Along with them, the team eventually wants to inject sensors that could also potentially be used to track aspects of health such as insulin (胰島素) levels in diabetics (糖尿病人)語篇

28、解讀本文是一篇說明文。疫苗接種的跟蹤是一個(gè)難題,麻省理工學(xué)院的研究人員找到了一種記錄疫苗接種歷史的新方法:將接種記錄直接嵌入皮膚。8What can we learn from the first two paragraphs?AA new system has been developed to track the history of vaccination.BThe cost of updating vaccination history is high.CThe dye injected into children can be seen with naked eyes easily.

29、DCarrying around ones medical record is convenient.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段的“Now a group of MIT researchers has developed a new way to address this problem: inserting the record directly into the skin.”和第二段的“The system would provide quick and easy access to vaccination history.”可知,麻省理工學(xué)院的研究人員找到一種記錄疫苗接種歷史的新方法。

30、答案:A9What was the biggest challenge for the researchers?ALabeling cells.BDelivering a number of dyes.CFinding the safe and longlasting media.DInventing a technology called quantum dots.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段的“Delivering the dye required the researchers to find something that was safe and would last long eno

31、ugh.”“the biggest challenge we overcame in the project”可知, 對研究人員來說,最大的挑戰(zhàn)是找到安全持久的媒介。答案:C10It can be learned from the text that the researchers Aare trying to find a vaccination against diabetesBhave injected sensors to track aspects of healthCare sure to leave no scars on those who are vaccinatedDhop

32、e to add more detailed information to the dots while maintaining privacy解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后兩段中的“The researchers also wanted to avoid technologies that would raise even more privacy concerns, such as databases with names and identifiable data.”“The researchers hope to add more detailed information to the d

33、ots.”可知,研究人員希望能在量子點(diǎn)中植入更多信息,同時(shí)保護(hù)人們的隱私。答案:D11How does the author feel about the project?ADisappointed.BEnthusiastic.CIndifferent. DUncertain.解析:推理判斷題。作者在文中主要介紹了一種通過使用量子點(diǎn)把疫苗接種歷史記錄嵌入皮膚的方法以及它的益處,結(jié)合這一內(nèi)容可知,作者對這一項(xiàng)目是充滿興趣的。答案:BD(2021日照重點(diǎn)中學(xué)高三聯(lián)考)More than a billion people around the world have smartphones, almo

34、st all of which come with some kind of navigation (導(dǎo)航) app such as Apple Maps or Amap. This raises the ageold question we meet with any technology: What abilities is our brain losing to these apps? But also, importantly: What abilities are we gaining? Talking with people who are good at finding thei

35、r way around or good at using paper maps, I often hear a lot of annoyance with digital maps. North/south direction gets messed up, and you can see only a small section at a time. I can really understand that it may be quite disturbing for the already skilled to be limited to a small phone screen.But

36、 consider what digital navigation aids have meant for someone like me. Although being a frequent traveler, Im so terrible at finding my way that I still use Apple Maps almost every day in the small town where I have lived for many years.In many developed nations, street names and house numbers can b

37、e meaningful, and instructions such as “go north for three blocks andthen west” make sense to those familiar with these rules. In Istanbul, however, where I grew up, none of those hold true. For one thing, the locals seldom use street names. Besides, the city is full of winding and ancient alleys th

38、at cross with newer avenues at many angles. In such places, youd better turn to the locals. In the American countryside, however, there is often nobody outside to ask. In fact, along came Apple Maps, like a fairy grandmother whispering directions in my ear. Since then, I travel with a lot more confi

39、dence, and my world has opened up. Which brings me back to my original question: While we often lose some skills after depending on new technology, this new equipment may also allow us to gain new abilities. Maybe when technology closes a door, we should also look for the doors it opens. 語篇解讀本文是一篇議論

40、文。隨著智能手機(jī)的發(fā)展,導(dǎo)航應(yīng)用發(fā)展迅速,那么導(dǎo)航應(yīng)用到底是讓我們變得更好還是更糟糕呢?作者對此提出了自己的觀點(diǎn)。12Why do people skilled at reading paper maps feel upset?AThey like reading paper maps.BThey are confused by digital maps direction.CThey dont know how to use navigation apps.DThey are limited to a single smartphone app.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第二段的“North

41、/south direction gets messed up, and you can see only a small section at a time.”可以得出,由于電子地圖中的南北方向讓人覺得混亂,而且一次只能看一小塊,這讓擅長使用紙質(zhì)地圖的人很煩惱,故選B。答案:B13According to the text, which is the best way to find the destination in Istanbul?ATurning to local people.BFollowing the navigation app.CGetting familiar with

42、 the city rules.DLooking for street names and house numbers.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第四段可知,作者從小生活在伊斯坦布爾。街道很少有名字,蜿蜒曲折且古老的巷子與新建的大道縱橫交叉,形成各種角度。在這樣的地方,人們要想到達(dá)目的地最好向當(dāng)?shù)厝饲笾9蔬xA。答案:A14Whats the authors attitude towards the navigation apps?ACautious.BAmbiguous.CFavorable. DCritical.解析:推理判斷題。第三段中的“But consider what digita

43、l navigation aids have meant for someone like me.”以及倒數(shù)第二段中的“In fact, along came Apple Maps, like a fairy grandmother whispering directions in my ear.Since then,I travel with a lot more confidence, and my world has opened up.”等信息都表明作者對導(dǎo)航應(yīng)用持支持的態(tài)度。答案:C15What could be the best title for the passage?ABen

44、efits of Navigation AppsBDisadvantages of Navigation AppsCMy World Opens Up by New TechnologyDHave Navigation Apps Worsened Our Brain?解析:標(biāo)題歸納題。第一段中作者提到“This raises the ageold question we meet with any technology:What abilities is our brain losing to these apps?But also,importantly: What abilities ar

45、e we gaining?”, 第二段中作者簡單介紹導(dǎo)航應(yīng)用給一些人帶來的煩惱。接下來作者筆鋒一轉(zhuǎn),重點(diǎn)著墨于導(dǎo)航應(yīng)用的積極一面,并在最后一段得出結(jié)論“While we often lose some skills after depending on new technology,this new equipment may also allow us to gain new abilities. Maybe when technology closes a door,we should also look for the doors it opens.”,即本文主要是對導(dǎo)航應(yīng)用是否會(huì)讓我們

46、的大腦喪失某些能力的探討。故答案選D。答案:D.閱讀七選五(2021濟(jì)南高考模擬)Its impossible to provide an exact number of words in English, since new words are being added to the dictionary, and falling out of use constantly. 16 The short answer is: about a million. Doubt you know anything even close to a million words? That number in

47、cludes any number of legal, medical, scientific, and mechanical terms that most people will never meet in their daytoday lives. 17 The “million” number also includes the many, many words that have fallen out of use throughout the time. 18 Consider the word “diddle”, a slang term from the 1700s that

48、means “gin”Many English speakers would recognize “gin”, but far fewer would recognize “diddle”If a million words is the absolute upper level, how does that compare with the general vocabulary of most English speakers? 19 Most Englishspeaking adults know between 20,000 and 30,000 words. And in additi

49、on to those many thousands of words, theyre probably able to comprehend a good 20,000 more just from context clues. 20 You wont find a single dictionary anywhere that includes close to the total million words. One of the reasons is that generalusage dictionaries dont include lots of technical termsb

50、oth because of how uncommon they are and, in some cases,because of length. The longest word in the English language is a term from chemistry that is used to identify a certain kind of protein. It is 180,000 letters long. So you certainly wont see it in the dictionary.ABut whats the number?BMore than

51、 you might think!CThat doesnt amount to the whole lot, though!DThen, how many words are there in a dictionary?EWhile words like these are very uncommon, they still count.FIf you recognize these uncommon words, we sadly no longer use them.GThough removed from the dictionary, they were still counted a

52、s English words.語篇解讀本文為說明文。文章圍繞英語中有多少單詞展開,解釋了英語中大約一百萬個(gè)單詞的構(gòu)成及我們很難找全的原因。16解析:根據(jù)下文答語“The short answer is: about a million.”可知,空處應(yīng)為問句,提問數(shù)量。故A項(xiàng)符合語境。 答案:A17解析:根據(jù)前句可知,很多專業(yè)詞匯人們在日常生活中并不會(huì)遇到。故后句繼續(xù)展開陳述,即使這些詞匯不常見,但是它們?nèi)匀恢匾?。答案:E18解析:根據(jù)空前的“The million number.many words that have fallen out of use.”可知,百萬單詞包含很多已經(jīng)不再使用

53、的單詞。又根據(jù)設(shè)空后舉的例子diddle可知,G項(xiàng)“雖然它們已經(jīng)從詞典中刪去,但仍算作英語單詞”承接上文,符合語境。答案:G19解析:根據(jù)設(shè)空前的句子可知,一百萬個(gè)單詞絕對是需要很高的水平。但是這是不能與人們常用的詞匯相比較的。又根據(jù)空后的“Most Englishspeaking adults know between 20,000 and 30,000 words. just from context clues.”可知,盡管人們掌握的常用詞達(dá)不到一百萬那么多,但也不少,也是大家所想不到的。故選B。答案:B20解析:根據(jù)設(shè)空后句可知,你找不到一本能收錄近百萬個(gè)單詞的詞典。故前句應(yīng)為對一本詞典中所包含單詞的數(shù)量進(jìn)行發(fā)問。故選D。答案:D

展開閱讀全文
溫馨提示:
1: 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

相關(guān)資源

更多
正為您匹配相似的精品文檔
關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號:ICP2024067431-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!