當(dāng)前位置首頁(yè) > 中學(xué)教育 > 高考
搜柄,搜必應(yīng)! 快速導(dǎo)航 | 使用教程  [會(huì)員中心]

備戰(zhàn)2018年高考英語(yǔ) 糾錯(cuò)筆記系列 專題13 完形填空(含解析)

文檔格式:DOC| 26 頁(yè)|大小 448.50KB|積分 18|2022-04-20 發(fā)布|文檔ID:77727276
第1頁(yè)
下載文檔到電腦,查找使用更方便 還剩頁(yè)未讀,繼續(xù)閱讀>>
1 / 26
此文檔下載收益歸作者所有 下載文檔
  • 版權(quán)提示
  • 文本預(yù)覽
  • 常見問題
  • 專題13 完形填空易錯(cuò)點(diǎn)1 熟詞生義掌握不全面1.He looked surprised, but got right to work, trying to find the _________ tire.? A.?spare? B.?free? C.?full ? D.?empty?【錯(cuò)因分析】spare熟義是“抽出時(shí)間”試題解析】在這篇文章中,spare意為“備用的”參考答案】A 2. Not too long ago, an incident that happened at Walt Disney touched me greatly. A guest told the front-desk clerk she had had a wonderful vacation, but was heartbroken about losing several rolls of Kodak color film she had not yet _________. A.?developed? B.?taken? C.?washed ? D.?loaded?【錯(cuò)因分析】develop熟義是“發(fā)展”。

    試題解析】film在此意為“膠片”,故選A,develop意為“沖印”參考答案】A 所謂“熟詞生義”就是指有些詞盡管我們認(rèn)識(shí),但出現(xiàn)在完形填空或者閱讀理解中如果運(yùn)用常見的含義來理解的話,會(huì)導(dǎo)致理解錯(cuò)誤、文不對(duì)題、不知所云,這時(shí)我們就要換個(gè)角度運(yùn)用這個(gè)詞的特殊含義來理解平時(shí)要注意這些“熟詞生義”的練習(xí)、鞏固、背誦 Just the other day, a fierce storm hit our community. I looked out the window and witnessed a tree being ________ by the fierce winds. A. crushed B. abused C. broken D. removed?【解析】abuse的熟義“謾罵,虐待”,但在文中是“摧殘,蹂躪”答案】B易錯(cuò)點(diǎn)2 忽視語(yǔ)境關(guān)系A(chǔ) Heroic Driver Larry works with Transport Drivers, Inc. One morning in 2009, Larry was? 41 along 165 north after delivering to one of his?customers. 41. A. walking B. touring C. traveling D. rushing【錯(cuò)因分析】考生容易忽視語(yǔ)境關(guān)系盲目選擇自認(rèn)為正確的某個(gè)選項(xiàng)。

    參考答案】C巧用語(yǔ)境推測(cè)法 近幾年高考英語(yǔ)完形填空題的最大特點(diǎn)是重點(diǎn)考查語(yǔ)境理解所謂語(yǔ)境,就是指文章上下文之間的聯(lián)系,它包括文章語(yǔ)氣的一致性、意思的連貫性、表述的合理性、論證的邏輯性等正因?yàn)橥晷翁羁疹}主要考查考生對(duì)語(yǔ)境的理解能力,所以空格的前后多有暗示(后文暗示前文的居多)考生在做題時(shí),一定要從整體上把握文章的內(nèi)容,弄清文章的結(jié)構(gòu)和文章的內(nèi)在邏輯關(guān)系,結(jié)合語(yǔ)境辨析所給選項(xiàng),從中選出最符合語(yǔ)境的選項(xiàng) During my fourth-grade Christmas break, we flew to Rio to visit her. Looking at her large?   apartment, I became?aware of how lonely my mother must have been in Brazil herself. It was then?that I started to appreciate the tough choices she had to make on balancing family and work.?A. comfortable B. expensive C. empty D. modern【解析】很多考生由于忽略了上下文的語(yǔ)境而誤選A、D項(xiàng)。

    由下文的 “how lonely my mother must have been”可知,作者看到的是母親住在空曠的公寓中答案】C【名師點(diǎn)睛】 完形填空中,若每題單獨(dú)考慮,四個(gè)選項(xiàng)幾乎均可成立,但完形填空考查的是在具體語(yǔ)境中對(duì)上下段、上下句乃至全文的整體理解和運(yùn)用考生往往只見樹木不見森林,忽略對(duì)上下文的全面考慮而草率誤選某一選項(xiàng) 完形填空所選文章是一個(gè)完整的語(yǔ)篇,因此考生在做題時(shí)必須結(jié)合上下文語(yǔ)境進(jìn)行綜合考慮考生在平時(shí)做題時(shí)應(yīng)該把握好文章的主線和上下文的內(nèi)在聯(lián)系易錯(cuò)點(diǎn)3 忽視背景關(guān)系 It had been a year since Susan became blind. As the result of an accident she was suddenly thrown into a world of darkness. Susan’s husband Mark watched her sink into hopelessness and he was determined to use every possible means to help his wife. Susan felt ready to return to her job, but how would she get there? She used to take the bus, but she now too frightend to get around the city by herself. Mark volunteered to ride the bus with Susan each morning and evening untill she could make it herself. For two weeks, Mark accompanied Susan to and from work each day. He taught her how to rely on her other , specially her hearing to determine where she was and how to adapt to her new environment.A. feelings B. organs C. skills D. senses【錯(cuò)因分析】做此題時(shí),考生很容易忽視前文的特定語(yǔ)境而誤選。

    參考答案】D 在解答這類完形填空時(shí),考生要善于利用背景知識(shí),也就是說利用文章所提供的上下文語(yǔ)境來解題本文是圍繞一個(gè)盲人來寫的,這就是一個(gè)特定的背景 After ______ the British flag at the Pole, they took a photograph of themselves before they started the 950-mile journey back. A. growing B. putting C. planting D. laying【解析】根據(jù)常識(shí),南極地區(qū)冰雪覆蓋,須費(fèi)好大的勁將旗插進(jìn)極地,plant在這里的意思是“安插”“插牢” 【答案】C易錯(cuò)點(diǎn)4 忽視邏輯關(guān)系1. That holiday morning I didn’t have to attend school. Usually, on holidays, Mother allows me to sleep in. And I would certainly take full advantage of it. On this particular morning, _________, I felt like getting us early.A. otherwise B. therefore C. however D. besides【錯(cuò)因分析】考生可能會(huì)因弄不清空格所在處上下文的關(guān)系而誤選。

    試題解析】該題后面的“getting us early”和前面的“sleep in”在行文上形成了對(duì)比,前后文之間為轉(zhuǎn)折關(guān)系,故用however參考答案】 C2. …My brother fans his friends were all fans…they all bought tickets for the performance. However, at the last minute, one of the friends couldn’t go, so my brother ________ me the ticket. I was really excited!A. booked B. offered C. returned D. found【錯(cuò)因分析】so 表示前后兩部分存在因果關(guān)系,如果不注意這點(diǎn)就容易出現(xiàn)錯(cuò)誤參考答案】B 考生在做這類題目時(shí)一定要很好的把握上下文的邏輯關(guān)系,掌握常見的幾種表示轉(zhuǎn)折、讓步、條件、因果、并列等邏輯關(guān)系的詞,再根據(jù)上下文語(yǔ)境判斷出最佳答案1. Vitamins are similar because they are made of the same elements—usually carbon, hydrogen, oxygen, and ________ nitrogen. They are different in that their elements are arranged differently, and each vitamin performs one or more specific functions in the body. A. mostly B. partly C. sometimes D. rarely【解析】 短文中的usually和and是本題邏輯推理的線索。

    And前后構(gòu)成了并列關(guān)系,即and前的 usually carbon, hydrogen, oxygen 這些維生素成分和and 后面的 nitrogen 成分形成并列關(guān)系,相應(yīng)修飾 carbon, hydrogen, oxygen 的usually必然和修飾 nitrogen 的45空的詞構(gòu)成一一對(duì)應(yīng)的邏輯關(guān)系鑒于此,在空格處考慮填入的應(yīng)是和usually相對(duì)應(yīng)的頻度副詞,而語(yǔ)義與usually略有不同mostly 和partly都表示了部分、量的含義,與頻度無關(guān)rarely(很少地,罕有地)雖表示了頻度關(guān)系,但其意義與usually相反,不符合一一對(duì)應(yīng)的一致性,因此排除只有C項(xiàng)sometimes(不時(shí),有時(shí))恰到好處地表示了and前后兩部分的邏輯對(duì)應(yīng)答案】C2. Not everyone sees that process in perspective. It is important to do so. It is generally recognized, _____, that the introduction of the computer in the early 20th century, followed by the invention of the integrated circuit during the 1960s, radically changed the process, although its impact in the media was not immediately apparent. A. indeed B. hence C. however D. therefore【答案】C易錯(cuò)點(diǎn)5 忽視邏輯關(guān)系 One afternoon, my son Adam asked me, “Are all people the same even if they are different in color?” I thought for a minute, and then I said, “I’ll explain, if you can just wait until we make a quick stop at the grocery store. I have something 1 to show you. ” At grocery store, we bought some apples —red, green and yellow ones. Back home, I told Adam, “It’s time to answer your question.” I put one apple of each 26 on the table. Then I looked at Adam, who had a 2 look on his face.1. A. expressive B. encouraging C. informative D. interesting2. A. worried B. satisfied C. proud D. curious【錯(cuò)因分析】做第1題時(shí),考生容易脫離作者所要表達(dá)的思想情感而主觀臆斷,認(rèn)為所展示之物一般都是富有表現(xiàn)力的,從而誤選expressive。

    informative也有很強(qiáng)的干擾性,由于此詞比較生僻,往往讓有些考生舉棋不定,最終誤選此項(xiàng);做第2題時(shí),由于作者即將回答孩子先前提出的問題,而此時(shí)考生已經(jīng)明白作者想利用蘋果加以闡釋,并認(rèn)為這是一個(gè)絕妙的想法,因而考生主觀地認(rèn)為孩子對(duì)這種方式感到非?!皾M意”,從而誤選satisfied參考答案】1. D 2. D 閱讀過程中,考生有事需要把握文章的語(yǔ)篇情感,盡量與作者的思想產(chǎn)生共鳴,正確理解作者所要表達(dá)的思想情感或內(nèi)心感受 I was so surprised that I was speechless. My cousin must have made an effort to get himself into shape. As a result, at the point in our game when I’d have predicted the score to be about 9 to 1 in my favor, it was ______7 to 9 and Ed was leading.【解析】surprised 一詞道出了情況的轉(zhuǎn)折,我們可以看到這時(shí)作者用詞的轉(zhuǎn)變。

    made an effort,get into shape 等這些褒義詞的使用對(duì)這些空的選擇起到了很好的引導(dǎo)作用speechless, instead 都是由驚訝得出的答案】instead易錯(cuò)點(diǎn)6 忽視語(yǔ)法知識(shí)和習(xí)慣搭配They told her to stay _________ until the emergency personnel arrived, but she thought the car was going to explode…she should not move…A. quiet B. still C. away D. calm【錯(cuò)因分析】容易犯忽視習(xí)慣搭配型錯(cuò)誤本題考生不知道stay till為固定搭配以及其意思,盲目認(rèn)為still只是用作副詞,意為“仍然”試題解析】根據(jù)下文的“she should not move”可知,此處表示他們告訴她要保持不動(dòng)的狀態(tài),直到救護(hù)人員到達(dá)quiet安靜的;still靜止的;away不在,離開;calm沉著的參考答案】B Deeply touched by the boy’s words, Moody decided to create a foundation (基金會(huì))that introduces teenagers to the basics of fishing in camping programs. “As a policeman, I saw 1 there was violence, drugs were always behind it. They have a damaging 2 on the kids,” says Moody.1. A. where B. unless C. as D. whether2. A. impression B. burden C. decision D impact【答案】1. A 2. D完形填空的解題技巧:1. 重視首句,要有推斷意識(shí) 完形填空一般不給出標(biāo)題,但首句往往不設(shè)置空,通常是一個(gè)完整的句子,它是全文的關(guān)鍵句,也是主導(dǎo)句。

    考生要從這個(gè)窗口領(lǐng)悟文章的有用信息,根據(jù)有用信息推斷文章的大意及主題,從此找到一個(gè)突破口展開思維,準(zhǔn)確答題2. 通讀全文,要有作者意識(shí) 完形填空不是單項(xiàng)選擇,它必須建立在理解文章的基礎(chǔ)上,因此要通讀全文,從語(yǔ)篇的整體內(nèi)容出發(fā),根據(jù)具體語(yǔ)境,結(jié)合語(yǔ)言結(jié)構(gòu),全面考慮,把握文章的脈絡(luò),理解全文大意在通讀中,找出文章的主題,尤其是作者的觀點(diǎn),要有作者意識(shí),與作者達(dá)成共鳴,把握全局,理清思路,抓住主線,按照作者的思路朝著正確的方向發(fā)展,根據(jù)特定情節(jié),找到唯一正確的,合乎邏輯的答案3. 瞻前顧后,要有結(jié)構(gòu)意識(shí) 做完形填空題時(shí)首先要做到"瞻前顧后"完形填空題的選項(xiàng)一般從語(yǔ)法角度來看都可以選,但必須要根據(jù)文章前后的暗示詞以及行文邏輯關(guān)系來選擇其次要注意詞語(yǔ)用法上的細(xì)微差別,結(jié)合上下文辨析詞匯的內(nèi)涵、外延、褒貶以及修辭色彩還要有結(jié)構(gòu)意識(shí),根據(jù)句子結(jié)構(gòu)中所需的詞匯做出恰當(dāng)?shù)倪x擇同時(shí),也要注意一些慣用法,并結(jié)合英美生活常識(shí)等做出選擇4. 反復(fù)推敲,要有糾錯(cuò)意識(shí) 填完所有空,還要復(fù)讀一遍,從語(yǔ)法角度入手,仔細(xì)推敲時(shí)態(tài)、語(yǔ)態(tài)、語(yǔ)氣、主謂一致、代詞的格、Ⅰ非謂語(yǔ)動(dòng)詞的形式、形容詞和副詞以及名詞的搭配,要有大膽的糾錯(cuò)意識(shí)。

    而且,還要克服定時(shí)思維,重視不同體裁的文章提供的任何細(xì)節(jié),準(zhǔn)確無誤地做好完形填空題Cloze 1(2017·全國(guó)新課標(biāo)卷Ⅰ)While high school does not generally encourage students to explore new aspects of life, college sets the stage for that exploration. I myself went through this 41 process and found something that has changed my 42 at college for the better: I discovered ASL — American Sign Language(美式手語(yǔ)).I never felt an urge to 43 any sign language before. My entire family is hearing, and so are all my friends. The 44 languages were enough in all my interactions(交往). Little did I know that I would discover my 45 for ASL.The 46 began during my first week at college. I watched as the ASL Club 47 their translation of a song. Both the hand movements and the very 48 of communicating without speaking 49 me. What I saw was completely unlike anything I had experienced in the 50 . This newness just left me ___51___ more.After that, feeling the need to 52 further, I decided to drop in on one of ASL club’s meetings. I only learned how to 53 the alphabet that day. Yet instead of being discouraged by my 54 progress, I was excited. I then made it a point to 55 those meetings and learn all I could.The following term, I 56 an ASL class. The professor was deaf and any talking was 57 . I soon realized that the silence was not unpleasant. 58 , if there had been any talking, it would have 59 us to learn less. Now, I appreciate the silence and the 60 way of communication it opens.41. A. searching B. planning C. natural D. formal42. A. progress B. experience C. major D. opinion43. A. choose B. read C. learn D. create44. A. official B. foreign C. body D. spoken45. A. love B. concern C. goal D. request46. A. meeting B. trip C. story D. task47. A. recorded B. performed C. recited D. discussed48. A. idea B. amount C. dream D. reason49. A. disturbed B. supported C. embarrassed D. attracted50. A. end B. past C. course D. distance51. A. showing B. acting C. saying D. wanting52. A. exercise B. explore C. express D. explain53. A. print B. write C. sign D. count54. A. slow B. steady C. normal D. obvious55. A. chair B. sponsor C. attend D. organize56. A. missed B. passed C. gave up D. registered for57. A. prohibited B. welcomed C. ignored D. repeated58. A. Lastly???? B. Thus??? C. Instead?? D. However59. A. required?? B. caused??? C. allowed?? D. expected60. A. easy??? B. popular??? C. quick?? ? D. new【答案】43. C 考查動(dòng)詞辨析。

    choose選擇;read看,讀;learn學(xué)習(xí);create創(chuàng)造句意:我以前從沒有過學(xué)習(xí)手 語(yǔ)的沖動(dòng)44. D 考查形容詞辨析official官方的;foreign外國(guó)的;body肢體的;spoken口語(yǔ)的根據(jù)前文My entire family is hearing, and so are all my friends.可知作者的家人及朋友都可以聽得到,因此作者認(rèn)為在平 時(shí)的交流中,口語(yǔ)就足夠了spoken language口語(yǔ)45. A 考查名詞辨析love熱愛;concern關(guān)心,顧慮;goal目標(biāo);request請(qǐng)求句意:我沒想過我會(huì)發(fā) 現(xiàn)自己對(duì)美式手語(yǔ)的熱愛前文中I never felt an urge to 43 any sign language before表明 作者以前從未想過學(xué)習(xí)手語(yǔ),而根據(jù)后文內(nèi)容可知作者非常喜歡手語(yǔ)46. C 考查名詞辨析meeting會(huì)議;trip旅行;story故事;task任務(wù)句意:故事發(fā)生在我上大學(xué)的第 一周分析語(yǔ)境可知在這里作者開始講述在大學(xué)學(xué)習(xí)手語(yǔ)的事情,故選C50. B 考查名詞辨析end結(jié)束,末尾;past過去;course課程;distance距離。

    句意:我所看到的和我 在過去經(jīng)歷的事情完全不同固定短語(yǔ)in the past在過去51. D 考查動(dòng)詞辨析show展示;act行動(dòng);say說;want想要句意:這種新奇的感覺使我想了解更多 分析語(yǔ)境可知作者被手語(yǔ)吸引,想要進(jìn)一步了解,所以也有了后文中的參加手語(yǔ)俱樂部的會(huì)議, 上手語(yǔ)課的經(jīng)歷52. B 考查動(dòng)詞辨析exercise鍛煉;explore探索;express表達(dá);explain解釋句意:在那之后,我感 覺到想要探索更多關(guān)于手語(yǔ)的東西,我參加了ASL 俱樂部的一次會(huì)議53. C 考查動(dòng)詞辨析print打?。粀rite寫;sign簽名,打手語(yǔ);count數(shù)句意:那天我只學(xué)會(huì)了打字母 表的手語(yǔ)分析語(yǔ)境可知作者第一次參加手語(yǔ)俱樂部的會(huì)議,學(xué)會(huì)的應(yīng)該是最基本的打字母表的 手語(yǔ)當(dāng)然,打印字母表、在字母表上簽名、數(shù)字母表和學(xué)習(xí)手語(yǔ)都沒有聯(lián)系54. A 考查形容詞辨析slow緩慢的;steady平穩(wěn)的;normal正常的;obvious明顯的句意:我并沒有 因?yàn)榫徛倪M(jìn)步而沮喪,相反我很興奮因?yàn)樽髡咧粚W(xué)會(huì)了打字母表的手語(yǔ),所以進(jìn)步是很慢的 故選A55. C 考查動(dòng)詞辨析。

    chair主持,使……入座;sponsor贊助;attend參加;organize組織句意:我下 定決心參加俱樂部所有的會(huì)議去學(xué)習(xí)我能學(xué)習(xí)的一切attend meeting參加會(huì)議56. D 考查動(dòng)詞辨析miss錯(cuò)過,想念;pass通過;give up放棄;register for報(bào)名注冊(cè)句意:接下來 的一個(gè)學(xué)期,我報(bào)名上了一個(gè)手語(yǔ)班57. A 考查動(dòng)詞辨析prohibit禁止;welcome歡迎;ignore忽視;repeat重復(fù)句意:教授的耳朵聽不見, 任何口語(yǔ)交流都是禁止的根據(jù)后文if there had been any talking可知在課堂上沒有口語(yǔ)交流故選 ACloze 2(2016·浙江)During the war, my husband was stationed at an army camp in a desert in California. I went to live there in order to be  21  him. I hated the place. I had never  22  been so unhappy. My husband was ordered out on a long-term duty, and I was left in a tiny shack(棚屋) alone. The heat was  23  — almost 125°F even in the shade of a cactus(仙人掌).  24  a soul to talk to. The wind blew non-stop, and all the food I ate, and the very air I breathed, were  25  with sand, sand, sand!I was so sorry for myself that I wrote to my parents. I told them I was  26  and coming back home. I said I couldn’t stand it one minute longer. I  27  be in prison! My father answered my  28  with just two lines — two lines that will always sing in my  29 — two lines that completely changed my life:Two men looked out from prison bars,One saw the mud, the other saw the stars.I read those two lines  30 . I was ashamed of myself. I made up my mind I would find out what was good in my present  31 ; I would look for the stars.I made friends with the natives, and their  32  amazed me. They gave me presents of their favorite artworks which they had  33  to sell to tourists. I studied the delightful forms of the cactus. I watched for the desert sunsets, and  34  for seashells that had been left there millions of years ago when the sands of the desert had been an ocean  35 .What brought about this  36  change in me? The desert hadn’t changed,  37  I had. I had changed my  38 . And by doing so, I changed an unhappy experience into the most amazing  39  of my life. I was excited by this new world that I had discovered. I had looked out of my self-created prison and  40  the stars.21.A. off B. behind C. near D. beyond22.A. before B. already C. then D. still23.A. inflexible B. incomprehensible C. uncontrollable D. unbearable24.A. Only B. No C. Many D. Such25.A. covered B. filled C. buried D. charged26.A. catching up B. keeping up C. giving up D. getting up27.A. ought to B. might well C. would rather D. had better28.A. request B. call C. question D. letter29.A. comparison B. imagination C. consideration D. memory30.A. over and over B. by and by C. up and down D. now and then31.A. company B. occupation C. situation D. relationship32.A. movement B. reaction C. guidance D. purpose33.A. refused B. failed C. managed D. happened34.A. asked B. hunted C. waited D. headed35.A. floor B. surface C. rock D. level36.A. shocking B. challenging C. puzzling D. astonishing37.A. as B. but C. for D. or38.A. attitude B. principle C. identity D. standard39.A. vacation B. operation C. affair D. adventure40.A. sought B. counted C. found D. reached【語(yǔ)篇解讀】本文是一篇夾敘夾議類文章。

    作者隨丈夫去加利福尼亞的沙漠地帶,百無聊賴之際,她感覺到了一種令人窒息的絕望因此,她寫信告訴父母,而父親只回了兩行字,這兩行字使作者茅塞頓開原來,世界的美在于自己看待世界的態(tài)度,而不是世界本身?25.B 從上文提到的"風(fēng)不停地刮,所有吃的食物和呼吸的空氣中都滿是沙子"可知,此處是be filled with結(jié)構(gòu),表示"充滿……",其他都不符合語(yǔ)境?26.C 根據(jù)下文可知,作者感到很難過,所以寫信告訴父母,她要放棄這里,準(zhǔn)備回家了,所以用give up 來表示"放棄"catch up意為"趕上";keep up意為"保持";get up意為"起床",都不符合 語(yǔ)意?27.C 根據(jù)上下文可知,作者寧愿坐牢也不愿生活在這里would rather表示"寧愿……",符合語(yǔ)境?28.D 從上下文可知,作者給父母寫了信,故此處指父親回了信,故用answer the letter?29.D 從下文可知,對(duì)于這兩行回信,作者這一輩子都會(huì)牢牢記住,同時(shí)下文也多次提到這封信對(duì)作者 以后人生的影響,故根據(jù)語(yǔ)意選memory表示"記憶"comparison表示"比較";imagination表 示"想象";consideration表示"考慮",都不符合語(yǔ)境。

    ?30.A 從全文可知,作者對(duì)父親回信中的這兩句話一讀再讀所以選over and over表示"一再、多次", 來突出作者對(duì)其印象深刻?31.C 結(jié)合上下文可知,此時(shí)指作者決定要找出她當(dāng)前處境中的"優(yōu)點(diǎn)"所在——就像父親信中所說的" 星星"一樣,所以用situation表示"處境"?32.B 從上文可知,作者與當(dāng)?shù)厝私涣伺笥眩麄兊模⒎磻?yīng)"也令她很吃驚,故用reaction,表示"反 應(yīng)、回應(yīng)"movement意為"活動(dòng)";guidance意為"指導(dǎo)";purpose意為"目的",都不符合 語(yǔ)境?33.A 根據(jù)語(yǔ)境可知,當(dāng)?shù)厝税岩恍┧麄冏钕矚g的、拒絕出售給游客的藝術(shù)品都當(dāng)作禮物送給了作者, 所以選refused?34.B hunt for是固定詞組,表示"尋找、追尋",符合語(yǔ)境Cloze 3Reading as a teen 1 success. When teens read more than just their classroom assignments, research clearly shows that they generally do well in school. First of all, the 2 reading expands their vocabularies. It also shows them how different writers put down their thoughts leading to better writing skills. And teens who read more serious literary works 3 skills in handling complex ideas. The more teens read, the more information they pick up. This leads to a solid core of knowledge that is useful in a wide 4 of classes. For example, the teen who reads biographies has a better 5 of prominent people studied in history classes.Another big 6 of reading as a teen is a good 7 score on the verbal section of a college admissions test. No other activity builds the vocabulary and comprehension skills needed to do well on these tests as well as reading. 8 helping teens do well in school, reading also helps them 9 their horizons as they learn more about people and the world. Plus, reading can 10 the fact to teens that everyone has problems in his or her life and may even help teens see 11 to their own problems. Finally, reading is 12 . It can bring a great deal of pleasure to teens.Parents can encourage their children to stay 13 with reading by expressing interest in what they are reading and tying it to other activities. If a teen is 14 by racing stories, try to take the child to 15 in a race. If a teen likes a book that has been turned into a movie, make sure he or she sees the movie.1. A. refers to B. adapts to C. leads to D. responds to2. A. supplementary B. detective C. qualified D. reasonable3. A. desire B. compete C. gain D. afford4. A. command B. variety C. recommendation D. competition5. A. affecting B. searching C. promoting D. understanding6. A. qualification B. instruction C. resistance D. benefit7. A. convenient B. effective C. academic D. likely8. A. Nevertheless B. Therefore C. As a result D. Besides9. A. endure B. expand C. comment D. describe10. A. adopt B. illustrate C. promote D. connect11. A. confidence B. resistance C. solutions D. success12. A. enjoyable B. gentle C. equal D. fashionable13. A. qualified B. participated C. involved D. enrolled14. A. fascinated B. adopted C. recommended D. engaged15. A. attend B. participate C. combine D. check【文章大意】文章介紹了廣泛閱讀對(duì)青少年的好處,不僅可以提高他們的學(xué)習(xí)成績(jī),還可以開闊視野,提高各個(gè)方面的技能。

    1. C 根據(jù)下文"When teens read more than just their classroom assignments, research clearly shows that they generally do well in school."可知,年輕的時(shí)候閱讀會(huì)導(dǎo)致成功leads to導(dǎo)致7. C 根據(jù)下文"No other activity builds the vocabulary and comprehension skills needed to do well on these tests as well as reading."可知,年輕人閱讀的另外一個(gè)好處是在大學(xué)入學(xué)考試中能得到很好的學(xué)習(xí)成績(jī)academic學(xué)術(shù)的8. D 根據(jù)下文"reading also helps them 9 their horizons as they learn more about people and the world." 可知,除了幫年輕人在學(xué)校學(xué)習(xí)好外,閱讀也幫助他們開闊視野Besides除了9. B 根據(jù)下文"as they learn more about people and the world."可知,閱讀也幫助他們開闊視野。

    expand擴(kuò)大10. B 句意:還有閱讀可以對(duì)年輕人闡明一個(gè)事實(shí):每個(gè)人在生活中都會(huì)遇到問題illustrate闡明Cloze 4 In a world where comparisons happen non-stop, it is difficult to look outside yourself and to?ever be ??? 1 with who you are. There’s always someone who’s a bit ??? 2 . The only solution is to reach ?? 3 and measure against what Warren Buffett calls your own inner yardstick. There is no more   4 measure for comparison than who you were yesterday, last week or last?decade, when you were at your ??? 5 . Nothing useful ever comes from comparison to others. ? 6 you see yourself as better than?someone and you get ? 7 , or you see someone else as better than you and you feel like all your?hard work is for ? 8 . It is a fool’s game. Not one of us is ? 9 alike. The only direct and honest?comparison is ? 10 yourself. Everything else is apples to oranges. My opinion is that you are only 11 to compare yourself to someone else if their life ? 12 is the same as your own. Good luck finding that match. And one t。

    點(diǎn)擊閱讀更多內(nèi)容
    賣家[上傳人]:dreamzhangning
    資質(zhì):實(shí)名認(rèn)證