歡迎來到裝配圖網(wǎng)! | 幫助中心 裝配圖網(wǎng)zhuangpeitu.com!
裝配圖網(wǎng)
ImageVerifierCode 換一換
首頁 裝配圖網(wǎng) > 資源分類 > DOC文檔下載  

2020版高考英語一輪復(fù)習(xí) 課時提能練8 Computers(含解析)新人教版

  • 資源ID:101203035       資源大?。?span id="dl0yfwc" class="font-tahoma">2.51MB        全文頁數(shù):8頁
  • 資源格式: DOC        下載積分:22積分
快捷下載 游客一鍵下載
會員登錄下載
微信登錄下載
三方登錄下載: 微信開放平臺登錄 支付寶登錄   QQ登錄   微博登錄  
二維碼
微信掃一掃登錄
下載資源需要22積分
郵箱/手機(jī):
溫馨提示:
用戶名和密碼都是您填寫的郵箱或者手機(jī)號,方便查詢和重復(fù)下載(系統(tǒng)自動生成)
支付方式: 支付寶    微信支付   
驗(yàn)證碼:   換一換

 
賬號:
密碼:
驗(yàn)證碼:   換一換
  忘記密碼?
    
友情提示
2、PDF文件下載后,可能會被瀏覽器默認(rèn)打開,此種情況可以點(diǎn)擊瀏覽器菜單,保存網(wǎng)頁到桌面,就可以正常下載了。
3、本站不支持迅雷下載,請使用電腦自帶的IE瀏覽器,或者360瀏覽器、谷歌瀏覽器下載即可。
4、本站資源下載后的文檔和圖紙-無水印,預(yù)覽文檔經(jīng)過壓縮,下載后原文更清晰。
5、試題試卷類文檔,如果標(biāo)題沒有明確說明有答案則都視為沒有答案,請知曉。

2020版高考英語一輪復(fù)習(xí) 課時提能練8 Computers(含解析)新人教版

課時提能練(八).閱讀理解A(2019·贛州質(zhì)檢)With the ever­increasing popularity of online shopping,users' reviews are becoming more and more important.Given that you can't actually touch,see,smell or hear the product you're buying online,these reviews will provide you with valuable information on the product itself.But how far can you trust them?Barnaby Bicken had an unpleasant experience.“I took some friends to a restaurant in Manchester that had excellent reviews on a food website.However,the service was awful and we were ignored most of the time.Later,I wrote a review on the same site only to be told that the review site owner would not accept any bad reviewsonly the good ones.”So,how can you get a useful review?Web expert Hilary Saunders has a few top tips.“If there are only a few reviews of a place,there is a good chance they have been planted by friends or enemies.If there are many reviews,start by dropping the most extreme comments.Also,watch out for similarities in style between reviews from people with different usernames,particularly if those reviews were placed about the same time.The best thing is to look for reviewers who show some relevant knowledge of the product they are reviewing.”Some companies seem to be contributing to the problem.A publishing house offered gift vouchers(購物禮券) to anyone who would give their textbook a five­star review.But not all online companies operate like this.“Amazon works hard to keep the completeness of its customer reviews,”said a spokesperson for the company.“We have very clear guidelines,and when a customer reports a review that he feels is inappropriate,we check,and may take it down.”So,next time you see that five­star review for something you want to buy,be awareit could be the work of a false reviewer!【語篇解讀】本文是一篇說明文,主要介紹了隨著網(wǎng)上購物越來越受歡迎,使用者的評價變得越來越重要。但是,這些評價的可信度到底有多高呢?1What does“them”in Para.1 refer to?AProducts.BUsers. CReviews.DBuyers.C代詞指代題。them指代上文中的名詞復(fù)數(shù)形式,上文的復(fù)數(shù)名詞有reviews和buyers,再根據(jù)下文的關(guān)于網(wǎng)上評價未必都和事實(shí)相符的例子可知,這里應(yīng)選C項。2What does Barnaby Bicken's story imply?AThe food served was awful.BNot all reviews are believable.CMany people are easily cheated.DHe likes to write bad reviews.B推理判斷題。Barnaby Bicken選擇了一家網(wǎng)評很好的飯店吃飯,結(jié)果發(fā)現(xiàn)飯店的服務(wù)質(zhì)量非常糟糕,自己想如實(shí)寫一個評論發(fā)表,但又不被接受。該例子是對第一段最后一句“這些評論可信度有多高?”的回應(yīng),故該例子是說明網(wǎng)上評價未必都和事實(shí)相符,因此選B項。3What reviews of products are useful?AThose by competitors.BThose by different users.CThose with good comments.DThose with related information.D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段中的“The best thing is to look for reviewers who show some relevant knowledge of the product they are reviewing”可知,最好是尋找那些對評論的產(chǎn)品有相關(guān)知識的網(wǎng)評者,故有相關(guān)信息的那些評論是有用的,因此D選項符合題意。4How does Amazon deal with the customer reviews?AIt helps to finish the reviews.BIt pays attention to the bad reviews.CIt offers gifts for the good reviews.DIt tries to make the reviews objective.D推理判斷題。根據(jù)文章第四段中的“Amazon works hard to keep the completeness of its customer reviews”和“We have very clear guidelines,and when a customer reports a review that he feels is inappropriate,we check,and may take it down”可知,亞馬遜公司努力保持顧客評論的完整性,處理顧客所反映的不恰當(dāng)?shù)脑u論,因此可以說該公司盡量保持評論的客觀性,因此答案為D選項。B(2019·南寧聯(lián)考)Researchers have created a backpack that has a computer and medicines in it that can help even untrained soldiers save the lives of wounded troops.Wounded soldiers have a better chance of survival if they get help soon after being hurt and are quickly taken to a hospital or clinic.But soldiers who do not have medical training may not know how to help their injured friends.Doctors and engineers have developed what they call an“intelligent backpack”It has a computer and electronic measuring devices.The backpack also has robotic instruments and medicines ready to be given to injured troops.About 16 doctors and engineers from the University of Pittsburgh,Carnegie Mellon University and several other places are working on the project.The US Department of Defense has given money to the project.Ron Poropatich leads the project.He is a retired Army surgeon.He says the backpack will help soldiers care for those who are injured.The devices included in the backpack can monitor a person's heart rate and blood pressure.The robotic instruments can even tell whether the soldier has a collapsed lung.The intelligent backpack's computer can compare information gathered about the injured soldier with thousands of similar cases,and quickly tell the best methods to save the soldier's life.Sometimes,it is not always possible to quickly remove the injured soldier from the battlefield.So,Dr.Poropatich says,the researchers hope to create a backpack that will have devices that can keep a soldier alive for a long time.Dr.Poropatich hopes the backpack and its instruments will be ready for testing on animals in about three years.【語篇解讀】本文是一篇說明文,介紹了研究者發(fā)明的一種“智能背包”,內(nèi)有電腦、藥物等,可以及時救助傷員。5What can we learn from the first paragraph?ASoldiers should have taken medical training.BMost of the soldiers can't use the backpack correctly.CThe backpack can play a big part in the battlefield.DWars or battles have brought harm to the world.C推理判斷題。根據(jù)文章第一段中的“Wounded soldiers have a better chance of survival if they get help soon after being hurt and are quickly taken to a hospital or clinic”可以推測出,這種“智能背包”能夠在戰(zhàn)場上發(fā)揮重要作用。6How many kinds of items are mentioned in the backpack?A2. B3. C4. D5.C細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“It has a computer and electronic measuring devices.The backpack also has robotic instruments and medicines ready to be given to injured troops”可知,“智能背包”里的物品有四種,故選C。7What can we know according to Ron Poropatich?AThe project got support from the whole world.BThe robotic instruments can monitor lungs.CThe injurer's heart disease can be cured.DThe devices can adjust soldiers' blood pressure.B細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“The robotic instruments can even tell whether the soldier has a collapsed lung”可知,這種裝置可以指出士兵的肺是否萎陷,即這種裝置可以監(jiān)測肺的情況,故選B項。8Which of the following is the best title for the passage?AResearchers and Their Wonderful DiscoveryBMedical Care Tested on the Wounded SoldiersCRobotic Devices Used in the BattlefieldDEmergency Medical Care in a BackpackD主旨大意題。通讀全文可知,本文主要介紹了一種可以及時向傷員提供緊急醫(yī)療救助的“智能背包”,故選D。.完形填空(2019·南寧聯(lián)考)How important is it to offer our love,especially to those who are closest to us,with no strings attached?The _1_ of the expression“no strings attached”may go back to ancient times when _2_ were written on parchment(羊皮紙) that was rolled up and _3_ with a string.An unknown author beautifully _4_ the no­strings­attached love in her heartfelt story titled The Rock.As she grew older her teenage daughter became increasingly rebellious(叛逆的)It was late one night when the police _5_ her daughter for drunk driving.She had to go to the police station to _6_ her daughter up.They didn't _7_ until the next afternoon.She broke the _8_ by giving her daughter a small gift­wrapped box.Her daughter _9_ opened it and found a little _10_ inside.Her daughter rolled her _11_ and said,“Cute,Mom,what's this for?”“Read the card,”she _12_Her daughter took the card out of the envelope in the box and _13_ it.Tears started to trickle down her daughter's cheeks.Her daughter got up and hugged her as the _14_ fell to the floor._15_ the card were these words:“This rock is more than 200,000,000 years old.That is how long it will take before I _16_ you.”This mother is not saying,“I will love you _17_.”Instead she says that she will love her daughter forever and nothing can change that.No _18_ attached.When we learn to _19_ like that,I think we'll understand the words of Emmet Fox,who said,“If you could only love enough,you could be the most _20_ person in the world.”【語篇解讀】本文通過描述一位母親送給叛逆的女兒一塊小石頭和卡片留言的故事告訴我們,什么是對于最親近的人的無條件的愛。1A.meaningBorigin Cinfluence DchangeB根據(jù)下文“go back to ancient times”可知,這個短語可以追溯到古代,故此處指該短語的起源(origin)。2A.numbers Bnames Cdocuments DdiariesC根據(jù)語境可知,此處表示文件(documents)是寫在羊皮紙上的。3A.secured Bcovered Ccommented DhiddenA根據(jù)語境可知,此處指文件寫在羊皮紙上,并卷起來,用繩子系緊。A項意為“系緊”;B項意為“覆蓋”;C項意為“評論”;D項意為“隱藏”,故選A。4A.publishesBproves Canalyses DdescribesD一位不知名的作家在她的標(biāo)題為The Rock的故事中完美地描述(describes)了這種感人肺腑的無附帶條件的愛。5A.blamed Bcharged Carrested DchallengedC根據(jù)下文的“her daughter for drunk driving.She had to go to the police station”可知,作家的女兒酒駕,被警察逮捕(arrested)了。6A.pick Bbring Ctake DsendA根據(jù)語境可知,此處指作家去警局接女兒。pick sb.up“(開車)接某人”。7A.speak Barrive Cwork DrestA根據(jù)上文作家去警局接女兒和下文作家通過送女兒一個包裝好的禮物來打破這種“沖突”(conflict)可知,母女二人一直沒有說話。8A.promise Blaw Cheart DconflictD參見上題解析。9A.eagerly BcasuallyCimmediately DsecretlyB作家的女兒隨意地打開盒子,發(fā)現(xiàn)里面有一塊小石頭。根據(jù)上文講述母女二人互不理睬,此處收到母親的禮物,女兒應(yīng)是一種隨意的態(tài)度。故選B。A項意為“急切地,渴望地”;C項意為“立刻”;D項意為“秘密地”。10A.toy Bring Cpen DrockD根據(jù)文章倒數(shù)第三段中的“This rock is more than 200,000,000 years old”可知,此處指發(fā)現(xiàn)盒子里有一塊小石頭。與上文的“The Rock”呼應(yīng)。11A.legs Beyes Chands DshouldersB根據(jù)上文可知,母女二人發(fā)生了“沖突”,故此處作家的女兒應(yīng)是翻著白眼說道。roll one's eyes“翻白眼”。12A.constructed BinstructedCreviewed DanalysedB此處指作家在女兒看到小石頭不明就里的詢問下,指示女兒讀盒子中信封里的卡片,故B項正確。A項意為“建造,構(gòu)造”;C項意為“復(fù)習(xí)”;D項意為“分析”。13A.wrote Bopened Cread DenjoyedC根據(jù)上文中的“Read the card”可知選C。14A.parchmentBgift Cletter DcardD根據(jù)上文可知,此處是指卡片掉在了地上。15A.On BWith CFor DAtA根據(jù)語境可知,此處表示“卡片上寫著這些話”。表示“在上”,應(yīng)用on。16A.look forward to Bpay attention toCgive up on Dtake care ofC根據(jù)下文的“Instead she says that she will love her daughter forever and nothing can change that”可知,該處指作家永遠(yuǎn)不會放棄自己的女兒。A項意為“盼望”;B項意為“注意”;C項意為“放棄”;D項意為“照顧”。故選C。17A.though Buntil Cbecause DifD根據(jù)下文可知,作家表示會永遠(yuǎn)愛女兒,并且不會改變。因此此處表示“這位母親不是說如果我會愛你的”,突出作家無附帶條件的愛。18A.strings Bwords Cwarnings DthreatsA根據(jù)上文可知,此處表示“無附帶條件的”,故選A項。19A.teach Blove Cthink DsupportB全文都是講述“愛”,因此作者此處發(fā)出感慨“當(dāng)我們學(xué)會像那樣愛的時候,我認(rèn)為我們就會理解Emmet Fox的話”,因此B項符合文意。20A.poor Bcourageous Cpowerful DhonestC根據(jù)上文可知,此處用Emmet Fox的名言結(jié)束文章,呼應(yīng)上文,強(qiáng)調(diào)“愛”很重要,即如果你能夠足夠多地去愛,那么你就是這個世界上最強(qiáng)大的人。- 8 -

注意事項

本文(2020版高考英語一輪復(fù)習(xí) 課時提能練8 Computers(含解析)新人教版)為本站會員(Sc****h)主動上傳,裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。 若此文所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng)(點(diǎn)擊聯(lián)系客服),我們立即給予刪除!

溫馨提示:如果因?yàn)榫W(wǎng)速或其他原因下載失敗請重新下載,重復(fù)下載不扣分。




關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號:ICP2024067431-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!