歡迎來到裝配圖網(wǎng)! | 幫助中心 裝配圖網(wǎng)zhuangpeitu.com!
裝配圖網(wǎng)
ImageVerifierCode 換一換
首頁 裝配圖網(wǎng) > 資源分類 > DOC文檔下載  

2019高考英語 詞匯考查+題型練 Unit 1 Living well(含解析)新人教版選修7

  • 資源ID:101842616       資源大?。?span id="dqb0uh8" class="font-tahoma">139KB        全文頁數(shù):9頁
  • 資源格式: DOC        下載積分:22積分
快捷下載 游客一鍵下載
會員登錄下載
微信登錄下載
三方登錄下載: 支付寶登錄   QQ登錄   微博登錄  
二維碼
微信掃一掃登錄
下載資源需要22積分
郵箱/手機(jī):
溫馨提示:
用戶名和密碼都是您填寫的郵箱或者手機(jī)號,方便查詢和重復(fù)下載(系統(tǒng)自動生成)
支付方式: 微信支付   
驗(yàn)證碼:   換一換

 
賬號:
密碼:
驗(yàn)證碼:   換一換
  忘記密碼?
    
友情提示
2、PDF文件下載后,可能會被瀏覽器默認(rèn)打開,此種情況可以點(diǎn)擊瀏覽器菜單,保存網(wǎng)頁到桌面,就可以正常下載了。
3、本站不支持迅雷下載,請使用電腦自帶的IE瀏覽器,或者360瀏覽器、谷歌瀏覽器下載即可。
4、本站資源下載后的文檔和圖紙-無水印,預(yù)覽文檔經(jīng)過壓縮,下載后原文更清晰。
5、試題試卷類文檔,如果標(biāo)題沒有明確說明有答案則都視為沒有答案,請知曉。

2019高考英語 詞匯考查+題型練 Unit 1 Living well(含解析)新人教版選修7

Unit 1 李仕才 一、詞匯復(fù)習(xí) (一)單句語法填空 1. The manager was satisfied to see many new products ______ (develop) after great effort. 答案:developed 提示詞為動詞,且句中已有謂語was satisfied to see,便會考慮此處為“動詞(see/hear/feel/watch/notice等)+名詞或代詞+賓補(bǔ)”結(jié)構(gòu);再根據(jù)所給的動詞和其邏輯主語的關(guān)系確定答案。句意為:經(jīng)過一番努力之后,看到許多新產(chǎn)品被開發(fā)出來,經(jīng)理感到很滿意。此處為see sth. done結(jié)構(gòu),動詞develop與賓語many new products之間為邏輯上的動賓關(guān)系,故用過去分詞作賓補(bǔ)表示被動、已完成,故答案為developed。 2.(2014·廣東,25)We got a little ________(sunburn),but the day had been so relaxing that we didn't mind. 答案:sunburned或sunburnt 給出的提示詞為動詞,并且句中也有了謂語動詞got,考慮設(shè)空處應(yīng)用非謂語動詞形式;再分析sunburn與其邏輯主語we的關(guān)系可判斷應(yīng)用過去分詞形式。本題考查“get+過去分詞”表示狀態(tài)。got在該題中為連系動詞,且sunburn與we之間為動賓關(guān)系,故應(yīng)用過去分詞作表語。因此,答案為sunburned或sunburnt。 3.(2014·天津,5改編)Anxiously,she took the dress out of the package and tried it on,only______(find) it didn't fit. 答案:to find 給出的提示詞為動詞,句中已有謂語動詞took和tried,故此處考慮用非謂語動詞作狀語;再根據(jù)空前的only及句意可判斷此處為“only+不定式”結(jié)構(gòu)。句意為:她急切地從包裹里拿出裙子穿上,結(jié)果發(fā)現(xiàn)它不合身。only to do表示出乎意料的結(jié)果。故填to find。 4.(2015·廣東省七校聯(lián)合體聯(lián)考)When there was no place in the whole field ________(leave) to dig, the rabbit dug a tunnel right to where the dog had been lying all the time. 答案:left 句意:當(dāng)整塊兒地都沒有什么可挖的地方時,兔子挖了一個隧道,直通到狗一直躺著的地方。這里的提示詞leave和前面的place是邏輯上的動賓關(guān)系,所以用left。 5.Henry can't attend the party ________(hold) at Tom's house at present because he is preparing the speech at the party ________(hold) at Marie's house tomorrow. 答案:being held; to be held 考查非謂語動詞作定語。第一空,根據(jù)at present可知,hold這個動作正在進(jìn)行,且hold與party之間是動賓關(guān)系,故用being held;第二空,根據(jù)tomorrow可知,hold這個動作尚未發(fā)生,且hold與party之間是動賓關(guān)系,故用to be held。 (二)英漢互譯 1. disability n. __________ 2. disabled adj. __________ 3. hearing n. __________ 4. eyesight n. __________ 5. △syndrome n. __________ 6. △infantile paralysis __________ 7. △Rosalyn n. __________ 8. lap n. __________ 9. ambition n. __________ 10. ambitious adj. __________ 11. dictation n. __________ 12. △Sally n. __________ 13. noisy n. __________ 14. suitable adj. __________ 15. entry n. __________ 16. beneficial adj. __________ 17. △Marty __________ 18. in other words __________ 19. clumsy adj. __________ 20. △bump vi. __________ 21. outgoing adj. __________ 22. adapt vt. __________ 23. adapt to __________ 24. bench n. __________ 25. cut out __________ 26. microscope n. __________ 27. out of breath __________ 28. absence n. __________ 29. fellow adj. n. __________ 30. annoy vt. __________ 31. annoyed adj. __________ 32. △annoyance n. __________ 33. all in all __________ 34. firm n. adj. __________ 35. software n. __________ 36. sit around __________ 37. as well as __________ 38. parrot n. __________ 39. tank n. __________ 40. tortoise n. __________ 41. in many ways __________ 42. psychology n. __________ 43. psychologically adv __________ 44. make fun of __________ 45. encouragement n. __________ 46. conduct n. vt. __________ 47. △mainstream n. __________ 48. △fulfilling adj. __________ 49. never mind __________ 50. politics n. __________ 51. abolish vt. __________ 52. △abolition n. __________ 53. resign vi. & vt __________ 54. slavery n. __________ 55. literature n. __________ 56. △Barry Minto __________ 57. △Mount Kilimanjaro n. __________ 58. companion n. __________ 59. assistance n. __________ 60. congratulate vt. __________ 61. congratulation n. __________ 62. bowling n. __________ 63. graduation n. __________ 64. certificate n. __________ 65. all the best __________ 66. architect n. __________ 67. △Sanders n. __________ 68. adequate adj. __________ 69. access n. __________ 70. accessible adj. __________ 71. △wheelchair n. __________ 72. handy adj. __________ 73. △earphone n. __________ 74. △impair vt. __________ 75. row n. vt . & vi. __________ 76. basement n. __________ 77. outwards adv. __________ 78. exit n. __________ 79. meet with__________ 80. approval n. __________ 81. dignity n. __________ 82. profit n. __________ 83. △italics n.(pl) __________ 84、community n. __________ 二、閱讀理解 A Illegally traded endangered species that escape, forming secondary populations, offer hope to their long-term survival, a study suggests. "This first came to my attention when I read a news story about the seizure of an illegal shipment of 23 yellow crested cockatoos(小葵花鳳頭鸚鵡)," said Luke Gibson, a college teacher. He learned that the species was critically endangered, which surprised him. This encouraged Dr. Gibson and his colleague to investigate(調(diào)查)how a critically endangered species had become self-sustaining outside of its natural range. They discovered 49 cases of a globally threatened species becoming established as a separate population, which they hadn’t thought of, including the yellow-crested cockatoo in their city. "This is a species which is primarily threatened by wildlife trade," he told BBC News. "Poachers(偷獵者)go out into the forest in its native range in eastern Indonesia and capture the bird and then ship them off, usually up to our city where there is a strong demand for pet birds. This is what has fueled the decline of this species in its native range. But it's really interesting because that same cause also had another effect: some of the people who were keeping this species here accidentally or intentionally released them.” As a result of enough of the birds set free, it allowed a new self-sustaining population to be established in this city. The government in of Dr. Gibson’s city has made it illegal to capture the species, even though it is a non-native species. Because the city is affluent and relatively well educated, the cases of people breaking the law are extremely rare, explained Dr Gibson, unlike in its native range in Indonesia, where capturing birds forms a major source of income. However, there can be downsides(缺點(diǎn)) to the newly established population of endangered species, such as a limited genetic pool, and suffering from novel diseases. It did also present a possible “very interesting” opportunity for conservationists, Dr. Gibson suggested. This would involve "harvesting" some of the newly established secondary population, which may provide a way to help slow global biodiversity loss. 1.What was beyond Gibson’s expectations according to the first paragraph? A. The high rate of wildlife trade. B. The preciousness of the birds. C. The fact that the birds nearly disappear. D. The news that the birds were poached. 2.What happened unexpectedly when the birds were shipped abroad? A. They formed a separate population. B. They were kept as pet birds. C. They were traded illegally. D. They were killed for research. 3.Which can replace the underlined word “affluent”? A. Peace-loving. B. Rich. C. Free. D. Environment –friendly. 4.For what purpose did the author write the passage? A. To appeal to everyone to stop the wildlife trade. B. To explain the challenge the wild birds are facing. C. To introduce a creative approach to wildlife conservation. D. To raise people’s awareness of protecting endangered species. 【文章大意】本文為說明文。講述的是一項(xiàng)研究表明逃跑的非法交易的瀕危物種形成了次級群體,為它們的長期生存提供了希望,也呈現(xiàn)了野生生物保護(hù)的一種可能的方法。 1.C 【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段最后一句話 He learned that the species was critically endangered, which surprised him.可知他沒有料到的是這些鳥是非常瀕危的物種,與C項(xiàng)一致,故選C。 2.A 【解析】推理判斷題。根據(jù)第三段最后兩句話可知有些養(yǎng)這種鳥的人偶然地或者故意地放了它們,由此在這個城市里形成了單獨(dú)的自我維持?jǐn)?shù)量的鳥,故選A。 4.C 【解析】觀點(diǎn)態(tài)度題。根據(jù)最后一段最后兩句話It did also present a possible “very interesting” opportunity for conservationists, Dr. Gibson suggested. This would involve "harvesting" some of the newly established secondary population, which may provide a way to help slow global biodiversity loss.可知本文作者是為了介紹野生生物保護(hù)的一種創(chuàng)新的方法,故選C。 B When I was a boy we used to live across the road from a big hill with huge oak trees growing out of it. When winter arrived, thick and heavy snow would fall, and my two brothers would grab their sleds heading over to the hill for a day of fun. I remember watching them with envy because I was still too small to go sledding. Finally, one winter I was considered big enough and joined my brothers as they carried their sleds up the long hill and prepared to ride down it. The first few trips I rode with one of my brothers had the time of my life.It was so exhilarating when the wind whipped across my face as I flew down the hillside on the wooden sled.Near the end of the day I was too overjoyed when my oldest brother decided to let me try riding the sled all by myself. I climbed on it full of excitement and lay on my stomach. Then with one big push my brother sent me down the snowy hillside.I was doing pretty well too until I hit an old stump hidden by the snow and went off course,straight towards one of those big oak trees. My heart pounded in my chest and I could hear myself screaming. At the last possible second I rolled off and the sled crashed into the tree.I could hear my brothers running down the hill yelling,“You have to steer(操控)! You have to steer!” Sadly, that wasn’t the last time I failed to steer when some obstacle knocked me off course in my life.Many times problems,troubles, and my own failures have sent me crashing into the trees of anger,frustration, and despair. I am still learning that life isn’t always safe sledding. I am still learning that it is up to me to steer myself back to love, back to kindness,back to goodness,and back to God. Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride.Steer well then.Steer straight.Steer your soul towards the light and the love that are all meant for us. 【解題導(dǎo)語】 作者小時候有一次滑雪時差點(diǎn)撞到橡樹上,但在最后一刻,作者翻滾到雪地里才得以化險為夷,同時他學(xué)到了一個人生道理:學(xué)會自我掌控。 1.What do we know about the author when he was very young? A.He lived on a big hill with huge oak trees on it. B.He was frightened to go sledding with his brothers. C.He longed to go sledding with his brothers. D.He carried his brothers’ sleds as they went sledding. C 解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段第三句“I remember watching them with envy because I was still too small to go sledding.”可知,作者因?yàn)槟挲g太小不能去滑雪,只能嫉妒地看著哥哥們玩。據(jù)此可知,作者小時候很渴望和哥哥們一起滑雪,故C項(xiàng)正確。 2.Which of the following can replace the underlined word“exhilarating” in Paragraph 2? A.Delightful.      B.Terrifying. C.Ordinary. D.Violent. A 解析:詞義猜測題。根據(jù)第二段第二句“It was so exhilarating when the wind whipped across my face as I flew down the hillside on the wooden sled.”可知,這句話描述的是作者第一次滑雪時在木雪橇上從山上沖下去,風(fēng)從臉上刮過時的快感。根據(jù)第一段作者渴望滑雪的描述再結(jié)合下文中的“overjoyed”可知,作者玩得很開心,據(jù)此可以判斷,畫線詞意為“令人愉快的”,故A項(xiàng)正確。 3.Why did the author fall off his sled? A.Because his sled crashed into an oak tree. B.Because he lost control of his sled. C.Because his brother pushed it so hard. D.Because the hillside was snowy. B 解析:推理判斷題。根據(jù)第二段中的“I was doing pretty well...one of those big oak trees.”可知,作者撞到了雪地里的一個樹樁,然后徑直撞向一棵大橡樹,再結(jié)合該段中的“At the last possible second... You have to steer!”可知,作者從雪橇上掉下來是因?yàn)樗チ藢ρ┣恋目刂?。故B項(xiàng)正確。 4.What does the author mean to tell us? A.Losing control of a sled can be dangerous. B.Courage and determination can change one’s life. C.Life can be controlled by oneself. D.Life is a mystery full of coincidences. C 解析:推理判斷題。通過全文再結(jié)合文章最后一段的前兩句“Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride. Steer well then.”可知,作者認(rèn)為人生的旅程不是一帆風(fēng)順的,應(yīng)該學(xué)會掌控生活。據(jù)此可以判斷,本文旨在告訴讀者,人生是可以由自己撐控的,故C項(xiàng)正確。 三、七選五 Both men and women are living longer these days in industrialized countries. 1 In general, they can expect to live six or seven years more than men. One reason for this is biological. One important biological factor that helps women live longer is the difference in hormones between men and women. 2 Between the ages of about 12 and 50, women produce hormones that are involved in fertility(生育能力). These hormones also have a positive effect on the heart and blood flow. In fact, women are less likely to have high blood pressure or to die from heart attacks. 3 They help the body defend itself against some kinds of infections. This means that women generally ger sick less often and less seriously than men. The common cold is a good example: women, on average, get fewer colds than men. 4 Scientists are still not exactly sure how influence aging, but they believe that they do. Some think that a woman’s body cells have a tendency(傾向) to age more slowly than a man’s. Others think that a man’s body cells have a tendency to age more quickly . 5 A. However, women, on average, live longer. B. The biological factor plays an important part. C. Women are also helped by their female genes. D. The female hormones also protect the body in another way. E. Recent research seems to support both of these possibilities. F. Therefore, women are more healthy than men and can live a better life. G. Hormones are chemicals which are produced by the body to control carious body functions. 【語篇解讀】本文介紹了女性比男性壽命長的原因。 1.A 根據(jù)空格下一句 "一般說,女性比男性多活6到7年"可知此處的意思是:然而,女性平均比男性壽命更長。故選A。 2.G 根據(jù)空格上句"男性和女性之間荷爾蒙的不同幫助女性活得更久"可知此空的意思是:荷爾蒙是身體分泌的控制身體各種功能的化學(xué)物質(zhì)。故選G。 3.D 根據(jù)下句"它們幫助身體本身抵抗各種感染"可知此空的意思是:女性荷爾蒙也用另一種方式保護(hù)身體。故選D。 5.E 根據(jù)空格前兩句"一些人認(rèn)為女性的身體細(xì)胞有比男性老化慢的傾向,另一些人認(rèn)為男性的身體細(xì)胞有老化較快的傾向"可知E項(xiàng)"最近的研究似乎支持這兩種可能"符合題意。故選E。

注意事項(xiàng)

本文(2019高考英語 詞匯考查+題型練 Unit 1 Living well(含解析)新人教版選修7)為本站會員(Sc****h)主動上傳,裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。 若此文所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng)(點(diǎn)擊聯(lián)系客服),我們立即給予刪除!

溫馨提示:如果因?yàn)榫W(wǎng)速或其他原因下載失敗請重新下載,重復(fù)下載不扣分。




關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  sobing.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號:ICP2024067431-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!