當(dāng)前位置首頁(yè) > 中學(xué)教育 > 高考
搜柄,搜必應(yīng)! 快速導(dǎo)航 | 使用教程  [會(huì)員中心]

2020高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí) 課時(shí)提能練9 Unit 4 Wildlife protection 新人教版必修2

文檔格式:DOC| 9 頁(yè)|大小 119.50KB|積分 22|2022-06-13 發(fā)布|文檔ID:106497211
第1頁(yè)
下載文檔到電腦,查找使用更方便 還剩頁(yè)未讀,繼續(xù)閱讀>>
1 / 9
此文檔下載收益歸作者所有 下載文檔
  • 版權(quán)提示
  • 文本預(yù)覽
  • 常見問(wèn)題
  • 課時(shí)提能練(九)Unit 4 Wildlife protection課時(shí)作業(yè)A:基礎(chǔ)層面Ⅰ.語(yǔ)境語(yǔ)法填空AIn some 1.distant (distance) areas, there are still 2.merciless (mercy) killings of rare animals. Forests and grasslands are disappearing,which is also 3.harmful (harm) to the survival of wildlife. Now it is of great 4.importance (important) to provide rescue and 5.protection (protect) for wild animals, especially for those in danger of dying out. The government should make a quick 6.response (respond) to massive destruction of their natural habitat. Those who kill wild animals must be severely punished and those who have a high 7.affection (affect) for them must be well rewarded.BSome rare species of wildlife are 8.in danger of dying 9.out. For reasons known to all, their population is on the decrease. Many people are at a loss how to respond 10.to the situation. Governments are beginning to pay attention 11.to the problem. Certain organizations have come 12.into being, calling on people to have mercy 13.on wild animals. However, the current situation is not optimistic. It may take a long time before we breathe a sigh 14.in relief.CMost of the details of the project were arranged 15.as the director had suggested. But there were still some problems 16.remaining (remain) to be solved. My colleagues came up with different approaches, 17.which, actually, were not very practical. Later, a young engineer thought of another way 18.in which the problems could be properly handled. We all thought highly of it. Certainly any idea had to be tested before 19.being(be) fully accepted. It would be a wise choice to wait a while before it became perfect.Ⅱ.語(yǔ)境短文改錯(cuò)根據(jù)P30課文內(nèi)容,對(duì)下面材料進(jìn)行修改。

    文中共有10處語(yǔ)言錯(cuò)誤,每句中最多有兩處每處錯(cuò)誤僅涉及一個(gè)單詞的增加、刪除或修改Many animals have disappeared during the long history of the earth. The more famous of these animals are dinosaurs. They lived in the earth tens of millions of years ago, long before humans came being. Their future seemed securely at that time. There had many different kinds of dinosaur. The number of them used to living in China. Nobody knows for sure why and how dinosaurs disappeared from the earth in so a short time. According to a UN reports, some 844 animals and plants have been disappeared in the last 500 years.[答案] Many animals have disappeared during the long history of the earth. The famous of these animals are dinosaurs. They lived the earth tens of millions of years ago, long before humans came being. Their future seemed at that time. There many different kinds of dinosaur. number of them used to in China. Nobody knows for sure why and how dinosaurs disappeared from the earth in a short time. According to a UN , some 844 animals and plants have disappeared in the last 500 years.Ⅲ.根據(jù)提示補(bǔ)全句子1.我們最好不要?jiǎng)舆@些東西,直到警察到來(lái)。

    as)We'd better leave these things as they are until the police arrive.2.你童年的經(jīng)歷會(huì)影響你在社會(huì)上生存的方式the way)The experiences in your childhood will influence the way you survive in society.3.我們?cè)O(shè)立野生動(dòng)物保護(hù)區(qū),保護(hù)動(dòng)物免受獵殺protect)We set up a wildlife reserve to protect animals from being hunted.4.快點(diǎn),我們趕上最后一班車的時(shí)間不多了There be ... left ...)Hurry up, there is little time left for us to catch up with the last bus.5.眾所周知,觀看暴力電視節(jié)目真的對(duì)孩子有害harm)As we know, watching violence on TV really does harm to children/does children harm. 課時(shí)作業(yè)B:能力層面Ⅰ.閱讀理解A(2019·長(zhǎng)春市質(zhì)量監(jiān)測(cè)一)Pangolins(穿山甲) are strange-looking creatures, covered with hard scales(鱗). They can roll up into a ball to protect themselves from enemies and have tongues that are longer than their bodies.Pangolins have recently become the focus of Chinese people. A screenshot of a microblog post showing some people eating pangolins at a feast spread. A few days later, people were angered again by pictures showing people eating protected animals, including pangolins.Yet this is only the tip of the iceberg. Many more pangolins have been hunted or killed. According to the International Union for Conservation of Nature (IUCN), more than 1 million of them have been killed or sold in the last 10 years. It also said that they are the most illegally traded mammals in the world. In September 2016, the IUCN added the pangolin to the world's “endangered animals list”. They are now more endangered than pandas.A growing trade of their scales and meat is the main reason for their decline in number. Many people in Asia and Africa consider pangolin meat is delicious. Some people even think pangolin scales have medical qualities. However, their scales are made of keratin(角蛋白), the same material human fingernails are made of.Luckily, the situation is getting better. World Pangolin Day is on the third Saturday of February each year. It's a day to help people know more about pangolins. The government now stops anyone from buying and eating pangolins in China. Breaking this law is regarded as a crime, and the trade of pangolins across the world is also not allowed, according to the Convention on Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora.【語(yǔ)篇解讀】 這是一篇說(shuō)明文。

    本文闡述了穿山甲瀕臨滅絕的現(xiàn)狀,以及為保護(hù)穿山甲而采取的舉措1.Pangolins have caught people's attention these years because .A.they look strangeB.they appear in some moviesC.they are killed and eaten by peopleD.they have something to do with pandasC [細(xì)節(jié)理解題根據(jù)題干中的關(guān)鍵詞“attention”和“these years”,我們把答案定位在第二段該段開頭說(shuō),穿山甲近來(lái)成為中國(guó)人關(guān)注的焦點(diǎn),然后提到一張屏幕截圖和一些圖片里,穿山甲成為人們的盤中珍饈,這與C項(xiàng)的描述是一致的]2.What can we learn from the passage?A.Pangolins can roll up into a ball to attack enemies.B.More than 1 million pangolins were killed or sold last year.C.Pangolins were named the most endangered animal in 2016.D.The pangolin is a kind of mammals.D [細(xì)節(jié)理解題。

    根據(jù)第三段內(nèi)容,尤其是“they are the most illegally traded mammals in the world”可知,穿山甲是一種哺乳動(dòng)物故選D項(xiàng)]3.The real aim of World Pangolin Day may be to .A.a(chǎn)ttract people to the zoo to watch pangolinsB.lift people's awareness of protecting pangolinsC.remind people of pangolins' medical valueD.explain the law to peopleB [推理判斷題根據(jù)題干中的“World Pangolin Day”,我們把答案定位在最后一段該段主要陳述為保護(hù)穿山甲而采取的舉措,而這個(gè)節(jié)日能讓人們更多地了解穿山甲,從而提高人們保護(hù)穿山甲的意識(shí),故B項(xiàng)符合題意]4.What might be the author's attitude towards the measures taken to protect pangolins?A.Positive.  B.Negative.C.Disappointed. D.Unconcerned.A [觀點(diǎn)態(tài)度題。

    根據(jù)最后一段內(nèi)容可知,中國(guó)政府禁止任何人購(gòu)買和食用穿山甲,世界各地也禁止買賣穿山甲,局面正在好轉(zhuǎn),由此可推知作者覺得這些措施是有效的,因此選A]B(2019·江西省三名校聯(lián)考)When I was three years old, I couldn't speak. It was a strange reality that none of the doctors I visited could understand.One day, I was shadowing(尾隨) my mother. She found herself looking in a mirror, and through it our eyes met. She began to speak to me through the reflection, and I slowly began to mimic(模仿) her mouth's movements until I formed a word.It turned out that I'm deaf in my left ear, and have a slight problem in my right. Being hard of hearing has been difficult, but I've never lived in a state of self-hating sorrow. Imagine being able to shut out all sound as you lay your head down to sleep by simply rolling over onto one side. That's my reality when I sleep on my “good ear”,and it makes me feel like a superhero sometimes.People call my deaf side my “bad ear”, but when I wear my hearing aid, I have access to a range of features that some other deaf people don't. In cinemas, for example, with one click of a button I can enjoy a whole film as though it were whispered to me from the mouths of the actors.Owning a hearing aid hasn't always felt good, however. On the first day I got my aid, when I was eight, I took it to school for show and tell. As I explained how it worked to my classmates, a boy yelled out, “Aren't those for old men?” At that moment, I felt different. It took a long time for me to get over that sense of being so unlike my peers.But it's not just schoolkids who can make us deaf and hard-of-hearing people feel like burdens. Every video on social media that lacks subtitles(字幕), for example, means an entire community of deaf people is unable to enjoy it. Completely deaf people are excluded from enjoying many movies too, as subtitles in cinemas are almost impossible to find.And with hearing aids costing around $2,500 each, it can be hard for many people to afford to be able to listen to things that others take for granted. As for me, I can listen to music, enjoy films, and catch conversations-I'm lucky. I'm deaf, but I can still hear everything. I've been blessed with wonderful life experiences, and I am human. And when it comes to sleeping, I'm even superhuman.【語(yǔ)篇解讀】 本文主要講述了作者積極應(yīng)對(duì)自己聽力障礙的勵(lì)志故事。

    5.How does the author view his hearing difficulty?A.It's a disaster and causes him a lot of trouble.B.It gave him a chance to experience something special.C.It made him feel embarrassed in front of his classmates.D.It helped him to live in his own world without being interrupted.B [推理判斷題根據(jù)對(duì)第三段的整體理解,尤其是最后一句“That's my reality when I sleep on my ‘good ear’, and it makes me feel like a superhero sometimes”可推知,聽力障礙讓作者有了與眾不同的體驗(yàn),與最后一段倒數(shù)第二句“I've been blessed with wonderful life experiences, and I am human”呼應(yīng),故選B。

    ]6.What can be inferred from the passage about the author?A.He was born deaf.B.He is optimistic and helpful.C.His family and classmates have supported him a lot.D.The hearing aid brings much convenience to his daily life.D [推理判斷題根據(jù)第四段第一句“People call my deaf side my‘bad ear’, but when I wear my hearing aid, I have access to a range of features that some other deaf people don't”和對(duì)本段的整體理解可推知,助聽器給作者的生活帶來(lái)了諸多便利,故選D]7.What is the author's attitude toward his life?A.Grateful. B.Anxious.C.Excited. D.Disappointed.A [觀點(diǎn)態(tài)度題。

    根據(jù)最后一段第二句“As for me, I can listen to music, enjoy films, and catch conversations-I'm lucky”和第四句“I've been blessed with wonderful life experiences, and I am human”可推知,作者對(duì)自己的生活充滿感激之情,故選A]8.What is the author's main purpose in writing the passage?A.To give advice on life to disabled people.B.To show how difficult life is for disabled people.C.To share his experience of treating a disadvantage with gratitude.D.To show the convenience a hearing aid could bring.C [寫作意圖題根據(jù)對(duì)全文的整體理解可知,本文主要講述了作者積極應(yīng)對(duì)聽力障礙的勵(lì)志故事,故選C。

    ]Ⅱ.閱讀七選五(2019·合肥市第一次教學(xué)質(zhì)量檢測(cè))Apologizing the Right Way to a FriendWhy are apologies so difficult? Saying you are sorry can be the most difficult thing you do. But we all make mistakes, so you'll probably have an occasion when you need to apologize. Perhaps you had blown up at someone and realized later you reacted poorly. 1 . Whatever the reason, apologizing can help you both heal and move on from the situation. 2 . First, you acknowledge that you did something wrong. With an apology, you take responsibility for your actions, which allows your friend to forgive you. Second, an apology gives your sincerity as a friend. 3 , but that doesn't mean we still shouldn't apologize.Now, what are elements of a proper apology? 4 , depending on what the offense was, where it was done, and who you are apologizing to. In general, a good apology should include the following: a request for their attention, an acknowledgment of what happened, sincerity in admitting you did something wrong and the words “I'm sorry” or “I apologize”. Here are things never to say when apologizing. Note that the art of apologizing involves taking responsibility. Never apologize as a way to “shut someone up” when they are saying you hurt their feelings and you don't think you did. 5 , you should talk things through with your friends until you see why they are hurt or how you came across. You'll really need to self-reflect so you can see things from your friend's point of view.A.When you make your apology in personB.If you really believe you did nothing wrongC.Apologies benefit friendships in a variety of waysD.The way you apologize is going to be slightly differentE.Or maybe you just didn't show support when you needed toF.Apologizing the right way, however, may take a little practiceG.Sometimes our pals forgive us easily for the minor things we do wrong【語(yǔ)篇解讀】 本文是一篇說(shuō)明文,主要介紹了向朋友道歉的正確方法。

    1.E [根據(jù)空后的“Whatever the reason”可知,空處與空前一句講的是向朋友道歉的原因,所以選項(xiàng)E與語(yǔ)境相符,且選項(xiàng)E中的“maybe”與空前一句中的“Perhaps”相呼應(yīng),故選E]2.C [空處位于段落句首主題句的位置;通讀該段可知,該段主要講的是道歉對(duì)友誼的好處,故C項(xiàng)符合語(yǔ)境]3.G [根據(jù)空后的“but that doesn't mean we still shouldn't apologize”可知,G項(xiàng)“有時(shí)我們的朋友輕易地就原諒了我們犯的小錯(cuò)誤”符合語(yǔ)境]4.D [根據(jù)空后的“depending on...who you are apologizing to”可知,D項(xiàng)“你道歉的方法要稍微不同”與之銜接自然,故選D項(xiàng)]5.B [根據(jù)空后的“you should talk things through with your friends until you see why they are hurt or how you came across”可知,B項(xiàng)“如果你確實(shí)認(rèn)為你沒(méi)做錯(cuò)什么”與之聯(lián)系緊密,故選B項(xiàng)]Ⅲ.語(yǔ)法填空(2019·昆明市摸底調(diào)研)Lions, tigers and other animals are staying awake at night 1. (avoid) human beings, a new study finds.Scientists have known that human activities can lead to changes in nature. Many animals may move around less or travel to far places to keep away 2. people. By being awake at night, animals can also be on guard against possible enemies and spend less time 3. (look) for food.The latest research found even activities like farming and camping can 4. (fright) animals and cause them to become more active at night. 5. had been studied were lions in Tanzania, tigers in Nepal and monkeys in Brazil. Researchers compared 6. (careful) how much time those animals were active at night in areas of human activities, such as hunting and farming. 7. was human activities that caused an increase of about 20 percent in night-time activities, even in creatures that usually sleep at night. Results 8. (publish) in the journal Science two months ago.The new findings are 9. (usual) because no one else has looked at it in such detail before. Ecologist Marlee Tucker was 10. (surprise) that any kind of human activities is enough for animals to see people as a threat.【語(yǔ)篇解讀】 人類活動(dòng)導(dǎo)致許多動(dòng)物在夜間保持清醒以保持警惕狀態(tài)。

    1.to avoid [考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞獅子、老虎以及其他的動(dòng)物在夜間保持清醒旨在避開人類此處用動(dòng)詞不定式作目的狀語(yǔ)]2.from [考查固定搭配keep away from...“遠(yuǎn)離……”,為固定搭配]3.looking [考查固定用法spend time doing sth.“花時(shí)間做某事”為固定用法]4.frighten [考查動(dòng)詞最新研究表明,即使像務(wù)農(nóng)和野營(yíng)這樣的活動(dòng)也會(huì)驚嚇到動(dòng)物,進(jìn)而導(dǎo)致它們夜間變得更加活躍情態(tài)動(dòng)詞can后應(yīng)接動(dòng)詞原形,故應(yīng)用名詞fright的動(dòng)詞形式frighten]5.What [考查主語(yǔ)從句分析句子結(jié)構(gòu)可知,空處引導(dǎo)主語(yǔ)從句且缺少主語(yǔ),故用what,意為“……的事物”]6.carefully [考查副詞修飾句中的謂語(yǔ)動(dòng)詞compared應(yīng)使用副詞]7.It [考查強(qiáng)調(diào)句型分析句子結(jié)構(gòu)可知,去掉 was和that之后,句子表意完整,故該句為強(qiáng)調(diào)句型“It was+被強(qiáng)調(diào)部分+that+其他成分”]8.were published [考查時(shí)態(tài)和語(yǔ)態(tài)根據(jù)語(yǔ)境可知,謂語(yǔ)動(dòng)詞publish和句子的主語(yǔ)Results是被動(dòng)關(guān)系,且根據(jù)時(shí)間狀語(yǔ)two months ago可知,描述的是發(fā)生在過(guò)去的事情,故用一般過(guò)去時(shí)的被動(dòng)語(yǔ)態(tài)。

    ]9.unusual [考查形容詞先前沒(méi)人對(duì)此進(jìn)行過(guò)如此詳細(xì)的研究,所以這些新的發(fā)現(xiàn)顯得不同尋常]10.surprised [考查形容詞此處為過(guò)去分詞作表語(yǔ),表示主語(yǔ)Marlee Tucker的狀態(tài),故用形容詞surprised]Ⅳ.短文改錯(cuò)假定英語(yǔ)課上老師要求同桌之間交換修改作文,請(qǐng)你修改你同桌寫的以下作文文中共有10處語(yǔ)言錯(cuò)誤,每句中最多有兩處每處錯(cuò)誤僅涉及一個(gè)單詞的增加、刪除或修改增加:在缺詞處加一個(gè)漏字符號(hào)(∧),并在其下面寫出該加的詞刪除:把多余的詞用斜線(\)劃掉修改:在錯(cuò)的詞下劃一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞注意:1.每處錯(cuò)誤及其修改均僅限一詞;2.只允許修改10處,多者(從第11處起)不計(jì)分2019·成都市第二次診斷性檢測(cè))Last year, my friend and I went to visit the Yellow Mountain. We carried two backpacks, that turned out to be pretty heavier for the hike. I am not an experiencing hiker and those endless steps make me want to return to the safe and comfortable ground. But my friend encouraged me great. “Look, the top is coming closer and closer. We are almost there.”I pulled me together and kept going. After three-hour exhausting hike to the top, but with wonderful sceneries on the way, we got to the top finally. For our pleasure, we also found a hotel that looked very much inviting.[答案] Last year, my friend and I went to visit the Yellow Mountain. We carried two backpacks, turned out to be pretty for the hike. I am not an hiker and those endless steps me want to return to the safe and comfortable ground. But my friend encouraged me .“Look, the top is coming closer and closer. We are almost there.” I pulled together and kept going. After three-hour exhausting hike to the top, but with wonderful on the way, we got to the top finally. our pleasure, we also found a hotel that looked very inviting.- 9 -。

    點(diǎn)擊閱讀更多內(nèi)容
    賣家[上傳人]:Scottzh
    資質(zhì):實(shí)名認(rèn)證