(福建專用)高三英語課時作業(yè) 新人教版必修1-5《Unit 5 Nelson Mandela-a modern hero》

教學(xué)無憂http://jiaoxue5u.taobao.com/專注中小學(xué) 教學(xué)事業(yè)!課時作業(yè)(五) Nelson Mandela-a modern hero 納爾遜·曼德拉—當(dāng)代英雄Ⅰ.單項填空1.He is a man who lacks experience and determination,and I think he is not________the job.A.a(chǎn)ble for B.equal toC.equal for D.a(chǎn)ble to2.Everybody present at the meeting agreed to stick to the________that everyone should be treated fairly.A.purpose B.a(chǎn)mbitionC.principle D.level3.She devoted herself entirely________helping the children who suffered a lot from the earthquake.A.in B.forC.to D.with4.She is always________to help others at school and every other student wants to play with her________.A.willing;willing B.ready;willingC.willing;willingly D.ready;ready5.________his experience,he has done a good job,so you should give him something as a(n)________.A.Considered;award B.Given;rewardC.Regard;gift D.Considering;price6.Though he killed a boy,he was________to 20 years’ imprisonment instead of death because of his good attitude and active help in breaking the case.A.sentenced B.reportedC.given D.a(chǎn)ttacked7.—He says he has an uncle living in Taiwan.—Nonsense!________,his father doesn’t have brothers at all.A.More or less B.As a matter of factC.In addition D.At least8.Ms Black is considered a________lady by her neighbors,for she often helps the poor old man next door.A.generous B.hopefulC.mean D.selfish9.The old man became very worried,standing at the gate,unable to find a man________he could turn for help.A.from whom B.a(chǎn)t whomC.into whom D.to whom10.(2009年上海調(diào)研)________I toured Jiu Zhai Gou,I was deeply impressed with his beautiful scenery.A.For the first time B.At firstC.It was the first time D.The first time11.I told your friend how to get to the hotel,but perhaps I________have driven her there.A.could B.mustC.might D.should12.________by keeping down costs will PowerData hold its advantage over other companies.A.Only B.JustC.Still D.Yet13.People________a monument to honour those people who devoted their lives to their country.A.set out B.set downC.set up D.set on14.—I’ve lost in the game again.—________,you still have more chances.A.What a pity B.Don’t lose heartC.Don’t lose your heart D.I’m sorry for you15.Don’t________what he says.________yourself,and you can do it very well.A.believe in;Believe B.believe;Believe inC.believe in;Believe in D.believe;BelieveⅡ.完形填空(2010年啟東中學(xué)期中檢測)Mr Glen is a millionaire.Five years ago,after returning from abroad to his motherland,he__1__up his small company.Speaking of success,Glen often tells us a story about his__2__expensive “school” fee.He always owes his success to it.At that time,Glen,who already got a Ph.Degree,decided to return to the homeland,starting a company.Before__3__,he bought a Rolex watch with the__4__made through years of work after school and the scholarships.At the airport he had to accept the routine customs check.The watch on his wrist was also demanded to be__5__down for inspection.Glen knew that carrying the__6__goods out had to pay the tax.And he worried about paying__7__for his watch.So when he was checked,he told a lie that his watch was a worthless__8__.When he was__9__of his “smarts”,immediately,__10__the presence of Glen,the officers hit the watch,which__11__nearly ¥100,000,into pieces at hearing Glen’s words.Glen was amazed.__12__he understood why,he was taken to the office to be__13__strictly.For many times of entry-exit__14__he knew that only those people in the “blacklist” would “enjoy” this special treatment.The officers looked out every thing carefully in the box,and warned him__15__time of entry and exit he must accept the check and if__16__reusing and carrying fake and shoddy (劣質(zhì)的) goods,he would be charged according to law!Suddenly,his face turned red,and he had nothing in mind after__17__the plane for long.After returning to the homeland,he often told the story to his family,and his employees,too.He said that this made a deep__18__on him,because the additional high“school”fee that he had ever paid made him realize the value of__19__,which he would__20__as the secret of his success forever.1. A.set B.cameC.went D.called2. A.good B.badC.extra D.few3. A.staying B.leavingC.living D.coming4.A.books B.thingsC.savings D.pounds5. A.put B.lookedC.taken D.lied6. A.ordinary B.commonC.specific D.many7. A.one B.itC.them D.these8. A.present B.tradeC.toy D.fake9. A.a(chǎn)fraid B.proudC.well D.hard10. A.in B.onC.before D.a(chǎn)fter11. A.paid B.spentC.took D.cost12. A.Before B.AfterC.If D.Though13. A.a(chǎn)ppreciated B.beatenC.spoken D.examined14. A.conditions B.experiencesC.experiments D.chances15. A.no matter what B.no matter howC.no matter when D.no matter why16. A.came out B.found outC.sent out D.set out17.A.landing B.flyingC.catching D.boarding18.A.expression B.ideaC.thought D.impression19.A.honesty B.liesC.goods D.things20.A.remember B.learnC.revise D.readⅢ.閱讀理解(2010屆湖南岳陽一中質(zhì)檢)According to a recent survey on money and relationships,36% of people are keeping a bank account from their partner.While this financial unfaithfulness may appear as distrust in a relationship,in truth it may just be a form of financial protection.With almost half of all marriages ending in divorce,men and women are realizing they need to be financially savvy,regardless of whether they are in a relationship.The financial hardship on individuals after a divorce can be extremely difficult,even more so when children are involved.The lack of permanency in relationships,job and family life may be the cause of a growing trend to keep a secret bank account hidden from a partner,in other words,an“escape fund”.Margaret’s story is far from unique.She is a representative of a growing number of women in long-term relationships who are becoming protective of their own earnings.Every month on pay day,she banks hundreds of dollars into a savings account she keeps from her husband.She has been doing this throughout their six-year marriage and has built a nest egg worth an incredible$100,000.Margaret says if her husband found about her secret savings he’d be hurt and would take this as a sign that she wasn’t sure of the marriage.“He’d think it was my escape fund so that financially I could afford to get out of the relationship if it went wrong.I know you should approach marriage as being forever and I hope ours is,but you can never be sure.”Like many of her fellow secret savers,Margaret was hurt in a former relationship and has since been very guarded about her own money.Coming clean to your partner about being a secret saver may not be all that bad.Take Colleen for example,who had been saving secretly for a few years before she confessed to her partner.“I decided to open a savings account and start building a nest egg of my own.I wanted to prove to myself that I could put money in the bank and leave it there for a rainy day.”1. The trend to keep a secret bank account is growing because________.A.“escape fund” helps one through rainy daysB.days are getting harder and harderC.women are money sensitiveD.financial conflicts often occur2.The underlined word “savvy” in Paragraph 1 probably means________.A.suspicious B.secureC.wise D.simple3.Which inference can we make about Margaret?A.She is a unique woman. B.She was once divorced.C.She is going to retire. D.She has many children.4. The author mentions Colleen’s example to show________.A.a(chǎn)ny couple can avoid marriage conflictsB.privacy within marriage should be respectedC.everyone can save a fortune with a happy marriageD.financial disclosure is not necessarily bad5. Which of the following is the best title of this passage?A.Secret savers B.Love is what it’s worthC.Banking honesty D.Once bitten,twice shyⅣ.短文填詞To learn with your classmates is important in learning process.At the b________I thought that learning was 1.________none of others’ business.I kept telling myself the truth________the harder you study,the better grade 2.________you get.________(遺憾),the truth seemed no 3.________truth to me.It doesn’t w________ on all exams of 4.________mine.No matter how hard I worked,I still________(不及格).Each time I didn’t pass the 5.________exam,I thought I hadn’t studied hard e________for 6.________it.The situation didn’t look up________my 7.________teacher suggested I should learn with my classmates.One day I came a________a difficult problem.Keeping my 8.________teacher’s advice in________,I turned to one of my 9.________classmates for help and solved it________(順利).10.________Ⅰ.單項填空1.B 句意為:他是一個缺乏經(jīng)驗和意志薄弱的人,所以我認為他不能勝任這份工作。
equal意為“勝任的”時,常與介詞to連用2.C principle原則,stick to the principle堅持原則,符合題意3.C devote常與介詞to連用,意為“獻身于……”4.C willing意為“愿意的”,be willing to do意為“愿意做”;willingly是副詞,意為“樂意地”,修飾動詞短語play with5.B given此處相當(dāng)于considering,意為“考慮到;鑒于”;reward在此處是“獎賞”之意,常指賞金或酬金6.A be sentenced to imprisonment意為“被判入獄”7.B as a matter of fact相當(dāng)于in fact,意為“事實上”8.A 結(jié)合語境“for she often helps the poor old man”推斷出她很“慷慨(generous)”9.D 本題考查“介詞+關(guān)系代詞”引導(dǎo)定語從句,此處介詞的判斷很關(guān)鍵,由句意“老人想求助于(turn to)別人”可知介詞為to,故選D正常的語序為“...unable to find a man whom he could turn to for help”。
10.D 考查句型結(jié)構(gòu)the first time可充當(dāng)連詞引導(dǎo)一個時間狀語從句,for the first time只是一個介詞短語,在句中作時間狀語;at first首先,開始,含義不對;It was the first time這是我第一次……,此處句型結(jié)構(gòu)不對11.D 考查should have done本來應(yīng)該做某事而沒有做根據(jù)所提供的情景“I told your friend how to get to the hotel,but perhaps”可判斷出本來應(yīng)該用車把她帶到那里的12.A 考查倒裝句題意是“PowerData公司只有限制成本才能保持對其他公司的優(yōu)勢”從will PowerData hold可知此句用了部分倒裝語序四個選項中,只有only加介詞短語“by keeping...”放在句首時,句子需要倒裝13.C set out意為“開始;出發(fā)”,set down意為“著手”,set up意為“建立”,set on意為“攻擊;前進”14.B 由語境可知應(yīng)用B項來鼓勵對方What a pity真遺憾,I’m sorry for you真為你難過,可惜,與題意不符15.B believe相信某人(所說的話);believe in信任;信仰。
Ⅱ.完形填空【語篇解讀】 俗話說“貪小便宜吃大虧”,在生活中誠信顯得很重要本文通過描述Mr Glen的一段親身經(jīng)歷說明了這一道理1.A 考查固定搭配set up設(shè)立,成立;come up走近,出現(xiàn);go up上升,增長;call up召喚,使想起由語境可知選A,他成立了他的小公司2.C 根據(jù)全文可知,Mr Glen把這次教訓(xùn)當(dāng)做交了一次“額外的”學(xué)費extra額外的,不包括在價目內(nèi)的文章最后一段中because an additional high “school” fee也有暗示3. B 根據(jù)前文decided to return to the homeland可知,此處表示“離開”4.C 空后的made through years of work after school and the scholarships可知,表是他用他的積蓄(課外工作所得和獎學(xué)金)買的saving存款,積蓄5.C 考查固定搭配take down拿下,摘下;put down放下,拒絕;lie down躺下;look down俯視,跌價此處的意思是:手表也要摘下來進行檢查6.C 根據(jù)后文中nearly¥100,000可排除A和B,從had to pay the tax可知,攜帶特定的物品出境需要繳稅。
7. B it代指前面的the tax8. D 根據(jù)后文中carrying fake and shoddy (劣質(zhì)的) goods可知9.B be proud of以……自豪他以為自己的小聰明會得逞,正洋洋自得10.A in the presence of Glen當(dāng)著Glen的面11. D 定語從句的引導(dǎo)詞which指代the watch,cost的主語為物,spend的主語為人12. A 根據(jù)Glen was amazed可知答案他還沒有明白過來是怎么回事,就被帶到了辦公室13. D 根據(jù)后文“他知道只有‘黑名單’上的人才‘享受’這種特殊待遇,工作人員仔細檢查了他的箱子”可以判斷,應(yīng)選D項14.B 此處指根據(jù)多次出入境的經(jīng)歷,他知道……15.A 工作人員警告他無論什么時候出入境,他都必須接受檢查16.B 這是一個省略的虛擬語氣句If (he was) found out reusing and carrying fake and shoddy (劣質(zhì)的) goods,he would be charged according to law!find out查明(真相)17.D board the plane登機。
18.D 固定短語make a deep impression on表示“對……留下深刻的印象”19.A 根據(jù)前文故事可知,他的經(jīng)歷讓他懂得了誠實的重要性20.A 他將永遠牢記誠信——他成功的秘密Ⅲ.閱讀理解【語篇解讀】 根據(jù)最新調(diào)查,36%的人偷偷地開戶攢起了私房錢透過這一現(xiàn)象,我們看到了現(xiàn)代人對婚姻關(guān)系的不確定1.A 推理判斷題由全文特別是文中第二段可知,離婚后一個人如果經(jīng)濟不寬裕,生活將會很艱難,如果有孩子會更難所以人們趨向攢私房錢是為了應(yīng)對不穩(wěn)定的婚姻關(guān)系、工作和家庭生活所帶來的不時之需2.C 猜測詞義題因為幾乎有一半的婚姻以離婚告終,所以人們意識到他們需要在財政上保持“明智”,故選C項3.B 推理判斷題根據(jù)倒數(shù)第二段中的“Margaret was hurt in a former relationship”可推知,Margaret曾離過婚4.D 推理判斷題由最后一段可知,作者舉Colleen的例子是想說明向你的愛人坦白你藏“私房錢”并不是那么壞的事,也就是證明最后一段的第一句話5.A 主旨大意題根據(jù)全文內(nèi)容,特別是第一段引出的話題可知,本文主要向我們介紹了婚姻中出現(xiàn)的藏“私房錢”的現(xiàn)象。
Ⅳ.短文填詞1.beginning 2.that 3.Unfortunately 4.work5.failed 6.enough 7.until/till 8.across9.mind 10.smoothly客服唯一聯(lián)系qq 1119139686 歡迎跟我們聯(lián)系。